kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anayasa Mahkemesi: İddiaları kınıyoruz

AA
Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, ''Bir siyasi partinin kapatılma davasının görüşülmeye başlanmasından bir önceki gece Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan'ın Çukurambar semtindeki bir evde görüştükleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak benim ya da bir üyemizin de bu görüşmeye katıldığı, ayrıca buna benzer diğer iddialara ilişkin iftira, hezeyan ve ahlak dışı haber ve yorumları nefretle kınıyoruz'' denildi.

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan yazılı açıklamada bugün ''Cumhuriyet gazetesinde haber olarak yayımlanan, Akşam gazetesinde ise Serdar Akinan'ın köşe yazısında belirtilen konulara ilişkin açıklama yapılmasının zorunlu görüldüğü'' ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bir siyasi partinin kapatılma davasının görüşülmeye başlanmasından bir önceki gece Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan'ın Çukurambar semtindeki bir evde görüştükleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak benim ya da bir üyemizin de bu görüşmeye katıldığı, ayrıca buna benzer diğer iddialara ilişkin iftira, hezeyan ve ahlak dışı haber ve yorumları nefretle kınıyoruz.

İddia edilen konulara ilişkin hiçbir somut belge ve bilgi sunulmadan bunun aksinin ispatını karşı taraftan istemek kadar hukuk ve insaf ölçülerini kaybetmiş olanlara verilecek cevabımız yoktur. Ancak yüce halkımızın mahkememize olan güven duyguları gözetilerek konuya ilişkin açıklama yapılmıştır. Belirtilen haber ve yorumlarda yer alan iddiaların Mahkeme Başkanı ya da herhangi bir üyemizle uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belirtilen görüşmede bulunulmadığı gibi diğer iddiaların da gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Yazılan iddialar Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerinin onur ve haysiyetlerine yapılmış çirkin bir saldırı olarak nitelendirilmiştir. Bu tür akıl ve mantık dışı kurgularla toplumun kurumlara olan güven ve saygısının yok olmasına neden olacak haber ve yorum sahipleri hakkında gereken suç duyurularına ve yasal yollara başvurulacaktır.''