kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Hayalim gerçek oldu"

Yeni Haber
Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Delgado, kaptan olmakla bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti. ..
Kulübün aylık dergisinin Ağustos sayısında röportajına yer verilen siyah-beyazlı ekibin kaptanı, yeni göreviyle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Beşiktaş'a transfer olduğu ilk günden bu yana, her futbolcu gibi kendisinde kaptanlığı hedeflediğini kaydeden Arjantinli oyuncu, ''Ama açıkçası beklemiyordum. O nedenle biraz şaşırdım. İlk olarak benimle menajerimiz Sinan Engin konuştu. Elbette bunu duyunca çok mutlu oldum. Çünkü bunu gönülden istiyordum'' dedi.

Sinan Engin ile yaptığı görüşmeden sonra ilk olarak eşini ve annesini arayarak onlara bir hayalinin gerçek olduğunu söylediğini anlatan Delgado, kaptanlık görevinin bildirilmesinden sonra ilk yaptığı şeyin ne olduğu sorusunu, ''Daha önce yaptıklarımdan değişik bir şey yapmadım. İki senedir buradayım ve takım arkadaşlarım beni olduğum gibi kabul ettiyse değişmemi gerektiren bir durum yoktur. Elbette kaptan olmam bana biraz daha fazla sorumluluk getirdi ama sonuçta bu durum benim kişiliğimi ya da bakış açımı değiştirecek bir şey değil'' şeklinde yanıtladı.

TAKIM ARKADAŞLARIMA ÖRNEK OLMAM GEREKİYOR

Takımın moral ve motivasyonunu artıracak en önemli şeyin maçlarda alacakları galibiyetler olduğunu belirten Delgado, ''Her hafta sonu alacağımız galibiyet, bizim bir sonraki maça kadar olan süreyi mutlu geçirmemizi sağlayacaktır. Bu konuda benim büyük sorumluluğum var. Eskisinden daha çok çalışıp, takım arkadaşlarıma örnek olmam gerekiyor. Böylece onlar da benden görüp daha iyi çalışsınlar ki daha iyi sonuçlar alalım'' diye konuştu.

Daha önce formasını giydiği takımlarda kaptanlık tecrübesi olmadığını bildiren Arjantinli oyuncu, Beşiktaş'taki yeni görevinin ardından takım arkadaşlarıyla ilişkilerinin daha önce olduğu gibi devam ettiğini sadece takımda bir statüsünün oluştuğunu ifade etti.

Türkçe bilmemesinin kaptanlık için bir sorun teşkil etmeyeceğini, tercümanının yardımının yeterli olacağını kaydeden Delgado, ancak bu ülkede yaşadığı için Türkçe öğrenmesi gerektiğini anlatarak, ''Bazen tercümanım olmadan da konuşmam lazım. Bu biraz zaman alacak ama öğreneceğim'' dedi.

Beşiktaş gibi bir takımda kaptanlık yapmanın neleri gerektirdiği sorusuna ise Delgado, ''Takım kaptanının öncelikle iyi bir insan olması, sürekli takımın yanında olması ve takım arkadaşlarını motive etmesi gerekiyor. En önemlisi saha içinde takımı tek vücut olarak toplayıp hep beraber yapılabilecek en iyi şeyi yapmalı'' diye yanıtladı.

Kaptan olduktan sonra medyada kaptanlığı hakkında olumlu yazılar çıkan Delgado, bunu nasıl başardığının sorulması üzerine de ''Önceden de ben böyleydim, ama kaptan olmadığım için fazla dikkat çekmiyordum. Kaptan olduktan sonra daha çok dikkat ettikleri için bu yaptıklarımı görmeye başladılar'' yanıtını verdi.

MERT NOBRE ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM

İkinci kaptanın Mert Nobre olmasının doğru bir seçim olduğunu ifade eden Matias Delgado, ''Doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir insan. Geçen sezon sıkıntılı bazı günler geçirdi. Ama onları arkasında bırakıp çok güçlü bir şekilde yoluna devam etti ve şu anda kaptan oldu. Ben O'na çok büyük saygı duyuyorum'' dedi.

Kaptanlığın en büyük zorluğunun bu görevi yapan futbolcunun üzerindeki baskı olduğunu ancak kendisinin böyle bir baskı hissetmediğini anlatan Arjantinli futbolcu, bütün takım arkadaşlarının desteğini gördüğünü belirtti.

İKİYE BÖLÜNMÜŞTÜM...

Matias Delgado, Beşiktaş'tan ayrılacağı spekülasyonlarının ardından sözleşmesini 2011 yılına kadar uzatmasıyla ilgili süreci şöyle anlattı:

''Açıkçası ilk zamanlarda çok fazla düşünceliydim. İkiye bölünmüştüm. Bir tarafta buradaki hayallerimi gerçekleştirmek istiyordum, diğer taraftan da İspanya ligi benim için büyük bir hayal olarak duruyordu. Bu konuyu eşim, annem ve babamla oturup konuştum. Sonuçta Beşiktaş'ta kalmamın daha doğru olduğuna karar verdik. Bugün de bakınca çok doğru bir karar aldığımı düşünüyorum, çünkü çok mutluyum.''

Arjantinli rock şarkıcısı Ciro Martinez'in bir konserine, kendisinin isminin yazılı olduğu Beşiktaş formasıyla çıktığı hatırlatılarak, neler hissettiği sorulan Delgado, ''Martinez benim 14 yaşımdan beri takip ettiğim bir şarkıcı. Elbette böyle bir hayalim vardı. Bir gün benim formamla konser vermesini isterdim. Ama bu çok küçük bir hayaldi. Bu oldu ve açıkçası inanamadım. Hatta kolumda grubun dövmesi var ve ölene kadar bu dövmeyi taşıyacağım. Çok mutlu oldum'' şeklinde konuştu.