kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Gümüş", sürü sattırdı

Yeni Haber
Suudi gazeteleri, hayvan sürüsü sahibi bir Arap kadının "Gümüş" dizisini seyrederken hayvanlarla oyalanıp diziyi kaçırmak istememesi gerekçesiyle sürüsünü sattığını okurlarına duyurdu.

Arap basını, Gümüş dizisinin, televizyonlarda gösterildiği Arap ülkelerinde izleyici rekorları kırdığı ve halkın yoğun ilgisine yönelik tartışmaları sayfalarında yer vermeye devam ediyor.

Dizinin, gösterildiği ülkelerde diziyi beğenenlerle, dini değerleri savunan kesimleri karşı karşıya getirdiği kaydediliyor. Suudi gazeteleri, hayvan sürüsü sahibi bir Arap kadının diziyi seyrederken hayvanlarla oyalanıp diziyi kaçırmak istememesi gerekçesiyle sürüsünü sattığını okurlarına duyurdu. Arap gençleri arasında popüler olan dizinin genç insanlar tarafından "eşlerine nasıl davranmaları ve onurlandırmalarını gösterdiği gerekçesiyle" beğenildiği kaydedildi.

Bu arada, Arap gençlerinin görüşlerine de yer veren The Gulf Daily News gazetesi, diziye sert eleştiriler getiren ulemaya karşı çıkan gençlerin, "İslamiyet'in sevgi ve saygı demek olduğu ve bu değerleri yüceltmenin dine karşı olamayacağı" şeklindeki görüşlerini okuyucularına duyurdu.

Dizinin dişçi bekleme odaları, sağlık kulübü salonları ve TV bulunan her yerde seyredildiğine dikkat çekilirken, genç kızların "Mehmet"i aradıkları ve gerçeğe dönmeleri gerektiği kaydedildi.

(ANKA)