kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Üzülmez ile sorunumuz yok"

Yeni Haber
Beşiktaş'ın Avusturya'daki ilk etap kampında kavga etmeleri nedeniyle takımın birinci kaptanı İbrahim Üzülmez ile birlikte kadro dışı kalan İbrahim Toraman, yaşananlardan dolayı özür diledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek medya mensuplarının karşısına çıkan İbrahim Toraman, yaklaşık 1 ay önce meydan gelen olayla kamuoyunu meşgul ettikleri için çok üzgün olduğunu belirtirken, ''Özür diliyorum. Bazen insanın elinde olmayan nedenlerden ötürü bazı şeyler olabiliyor. Kavga olayı bir hatadır ve olmuştur'' dedi.Kimseyi suçlamadığını ve kendisini de savunmadığını aktaran Toraman, şunları söyledi:

''Çok ağır günler geçirdiğimi söyleyebilirim. Böyle bir camiada, böyle bir olayla anılmaktan ötürü üzgünüm. Hayatımın en zor dönemlerinden birini geçirdim. Taraftarımızdan ve Beşiktaş camiasından özür diliyorum. Hatamızı kabul ediyoruz. Bu doğrultuda başkanımızdan, yönetim kurulumuzdan, hocamızdan ve Sinan Engin abiden de özür diliyorum. Onları da zor duruma düşürmüş olduk. Bir şekilde biz de olayın en ağır şekilde cezasını çektik.''

AFFEDİLMEYİ İSTİYORUM

Yaşananların ardından kararı artık yetkililerin vereceğini dile getiren İbrahim Toraman, ''Bundan sonrası artık büyüklerimize kalıyor. Affedilip edilmeyeceğimiz konusunda bana bir şey söylenmedi. Affedilmeyi istiyorum, çünkü bu takımda formamı giymek ve futbol yaşantımı burada sürdürmek istiyorum. Beşiktaş'tan ayrılmayı kesinlike düşünmüyorum ve burada futbolu bırakmayı istiyorum'' diye konuştu.

İbrahim Toraman, kadro dışı kalmalarının ardından siyah-beyazlı taraftarların ve camianın kendisine destek verdiğini belirtirken, ''Bu beni motive etti ve onlara karşı sorumluluğumu artırdı. Taraftarın ve camianın beni sevdiği bu ortamda, ben de ayrılmak istemiyorum. Burada dileklerimi söylüyorum. İnşallah hayırlısı olur'' ifadelerini kullandı.

BAŞKANDAN ÖZÜR DİLEDİM

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'le yaptığı görüşmenin sorulması üzerine Toraman, Demirören'den özür dilediğini kaydetti.

Demirören'le kısa bir görüşme yaptığını söyleyen tecrübeli futbolcu, ''Olaydan sonra hiç görüşmemiştim ve kızgın olduğunu düşündüğüm için arayamamıştım. Kendisinden özür diledim. Ayrılmak istemediğimi söyledim. Başkanımız da anlayışla karşıladı. Ama affedilip edilmeyeceğim konusunda bana söylenen bir şey yok'' dedi.

Başka bir kulübe transferinin en son çare olduğunu aktaran İbrahim Toraman, menajerinin kendisiyle ilgilenen kulüpler olduğunu söylediğini aktarırken, ''Kesinlikle benim düşüncem ilk planda burada kalmak, formamı yeniden giymek ve başarılı olabilmek'' diye konuştu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ İLE SORUNUMUZ YOK

İbrahim Toraman, kavga ettiği takım arkadaşı İbrahim Üzülmez ile artık bir sorunları olmadığını ifade etti.

Tesislerde son 15 gündür beraber çalıştıklarını anlatan Toraman, ''Onun adına da üzüldüm. İnsan istemediği anlarda hatalar yapabiliyor. O an gelişen bir şey ve sağlıklı düşünemiyorsunuz. O anlık oldu ve o sayfayı kapattık biz. Oldu ve bitti. Şimdi yeni bir sayfa açmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Teknik Ertuğrul Sağlam'la da telefonla konuştuğunu ve teknik adamın, hata yaptıklarını ama kendilerinin de taş kalpli olmadığını söylediğini aktaran İbrahim Toraman, ''İlerleyen zamanda bakarız gibilerinden konuştu. Net bir şey söylemedi'' dedi.

İbrahim Toraman, meydana gelen bu olayın ardından takımdan uzak kalınca, formasının değerini daha iyi anladığını da dile getirirken, ''Bu bize bir ders oldu ve beni çok olgunlaştırdı. Bundan sonraki hayatımıza daha iyi yansıyacaktır. Yeniden şans verilirse de bu fırsatı daha iyi değerlendirip, performansımın üzerine çıkacağımı düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.