kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Hâlâ hazır değil

Galatasaray geçen sezon başı yapılanma döneminde Kalli yönetiminde, Avrupa'da oynadığı 5 hazırlık maçının ikisini kazanıp, ikisinde berabere kalmış, bir yenilgi almıştı. Üstelik rakipler güçlüydü. Kalli'nin Galatasaray'ı Türkiye'de oynadığı 4 maçta ise üç beraberlik alıp tek maç kazanmıştı. Skibbe ile Alman ekolüne devam eden Galatasaray 6 hazırlık maçında başarılı olamadı. Zayıf rakiplere karşı bir galibiyet alırken bir kez yenildi; 4 maçta da berabere kaldı.
1860 Münih önünde ilk yarı derli toplu, ayağa pas yapabilen ve hücumu sürekli kanatlardan düşünen bir Galatasaray izledik. Bu olumlu tablonun nedeni Hasan Şaş, Arda, Mehmet Topal, Ayhan, Nonda gibi topu kullanabilen oyuncuların birlikte oynamalarıydı. Mehmet Topal buluştuğu topları sürekli kenarlara kullandı, önü boşaldığında direk rakip kaleye indi.
Arda solda, yerinde oynadığı için etkiliydi, dar alanda attığı çalımlar kadar oyunu ters kanattaki Hasan'a taşıma düşüncesi akıllıcaydı. Hasan da ayağında fazla top tutmadı, kafası hep yukarıdaydı, Arda'nın koşu yoluna etkili toplar bıraktı.

KAFACI GOLCÜ ŞART
Barış'ın direkten dönen şutu dışında Galatasaray'ın yarattığı pozisyonlarda HasanArda ikilisinin imzası vardı. Ancak kenar ortalarda Galatasaray hava toplarında etkili bir golcünün eksikliğini yaşadı. Bu zamana kadar Kiessling gibi bir golcünün alınmayışı da şaşırtıcı. Lig 11 Mayıs'ta bitti. 84 gün geçti ve 25 Haziran'da sezonu açan Galatasaray yönetimi Hakan Şükür sonrası ilk tercihi olması gereken golcüyü hâlâ almadı. Fenerbahçe elinde Semih ve Kezman varken İspanyol gol kralı Güiza'yı EURO 2008 bitmeden aldı.
Steaua Bükreş ile hayati bir maç oynayacak olan Galatasaray hazır mı? Bence değil ve üstelik golcüsü yok. Ayrıca kadroda belirsizlik yaşanıyor. Lincoln, Servet, Linderoth, Kewell gibi önemli yıldızların sakatlıkları belirsizliğini koruduğu için Skibbe kafasındaki 11'i kuramıyor ve sürekli arayış içinde kıvranıyor. Sol bek oynayan Hakan Balta'yı ön libero oynatması şaşırtıcıydı.