kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Herkes için ulaşılabilir olmak istemedik

20.07.2008
- Jet-set'e, Hollywood starlarına nasıl ulaştınız ilk zamanlar?
- Tavsiye üzerine onlar aradı bizi tek tek. Mesela ben ofiste yokken aramış Oprah Winfrey, 'Tekrar ararım,' demiş. Bu önemli çünkü sekizinci senemizde telefon numaralarımızı her yerden çıkardık.

- Neden yaptınız bunu?
- Hiç kimsenin olmadığı bir şey olmak istedik çünkü. Herkes için ulaşılabilir olmak istemedik. Herkesin sorusuna cevap vermek istemedik. Çünkü bir bilgi kaynağı olduğunuzda herkes istifade etmek istiyor sizden. Eskiden, Noel zamanı arar; satılmış, kimsenin yer bulamadığı odaları ister, 'Beni Noel'de bu otele sokarsan bütün işlerimi alırsın,' derlerdi. Sonra da görünmezlerdi. Ben de dedim ki, 'Bundan sonra 5 bin dolar alacağız herkesten.' Muhasebecim 'Deli misin, iki sokak karşıya geçer, ücretsiz alırlar istediklerini!' dedi. 'Güven bana,' dedim. (gülüyor) Önce beşle başladım, sonra 10 oldu, sonra 20. Derken, şimdi 100 bin dolar ödüyorlar bana müşterim olmak için. Önce bazı sorularımızı yanıtlıyorlar tabii, eğer kriterlerimize uygun iseler bu parayı ödüyorlar. Sonra da her yıl 25 bin dolar aidat yatırıyorlar.

- Müşterileriniz halihazırda güçlü ve zengin insanlar. İstediği yerden otel ayarlayabilir, istediği yerden bilet bulabilir, istediği mücevheri alabilir. Neden size 100 bin dolar vererek bunları yaptırıyorlar, anlamama yardım eder misiniz lütfen?
- (Kahkahalar atıyor) Benim network'ümden istifade edebilmek için tabii ki! Dünyanın her yerinde insanlarla çalışıyorum ben. Bir gün bir müşteri aradı, 'Bu adamı mutlaka bilmem ne oteline sokman lazım, hiç umurumda değil ne kadar tutacağı,' dedi. Adam, Amerikan Express'in başındaki insan o dönem. Yani o adamın da gücü var ama burada olay senin elindeki network!