kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sıra çocuklarda!

01.07.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Sıra çocuklarda!
Zorlu geçen eğitim maratonu nihayet sona erdi ve çocuğunuz özlediği tatile kavuştu. Eğer derslerinde başarılı olduysa iyi bir ödülü dehak etti. Ona bu yaz hem eğleneceği hem de gelişeceği bir yaz kampı hediye etmeye nedersiniz?

Yaşıtlarıyla bir arada olacağı, hem eğleneceği, hem dinleneceği hem de eğitim göreceği yaz kampları, farklı programlarıyla çocuğunuza unutamayacağı bir tatil fırsatı sunuyor.

Nihayet beklenen yaz tatili geldive yoğun geçen bir ders yılıdaha geride kaldı. Karnesinialan çocuğunuz yaz tatilinde doyasıya dinlenmeli, eğlenmelive hem kişiliğini geliştirecekhem de eğitimine katkıda bulunacak aktivitelere katılarak zamanını değerlendirmeli.

Son yıllarda çocuk ve gençleri biraraya getiren, onların sosyal gelişimlerinde etkili olanyaz kampları ve yaz okulları farklı programlarıyla onlara unutamayacakları deneyimlerk azandırıyor.

Çocuğunuz isterseniz doğanın kucağında çadırda kamp hayatını öğrensin,isterseniz Uludağ'da İngilizce'sini geliştirsin. Veya zihnini geliştirecek aktivitelerle beyin jimnastiği yapsın, ne dersiniz?Ama en önemlisi, tatilinin değerlendireceği programı kendisinin seçmesi. Biz en farklıve eğlenceli programları sizin için seçtik, size düşen içinden birisini seçmek!

ORMANDA BİR YAZ


Parkorman

Yaz tatilinde öğrenciler içineğlenceli ve eğitici bir yazprogramı hazırlayan ParkormanKids, yaz okulundaki çocukların İngilizceleri'ni geliştirmeleri için İngiliz ve Türk uyrukluöğretmenler ile çalışıyor.

4-15 yaş arası çocukların yaş grubuna göre ayrıştığı ve üç ayrı dönemden oluşan programda;spor ve sanatsal etkinlikler,yüzme, basketbol, plaj voleybolu,futbol, doğa sporları, bahçe satrancı, tırmanma, doğada İngilizce, yarışmalar, drama,şarkı söyleme, kısa hikayeler ve İngilizce oyunlar yer alıyor.

Bedensel gelişime de katkıda bulunan yaz okulu klasik ders ortamı yerine, temalı oyun alanlarında doğa ile barışık yaşamayı, grup çalışmalarıyla paylaşmayı, takım ruhu anlayışıve arkadaşlık ilişkilerini de kuvvetlendiriyor.

Çocuklarınyeni bir okula gitme hissinden uzak, yeni arkadaşlar edinmekve yaşayarak öğrenmenin keyfiniçıkarmaları için, ilk dönemi 23 Haziran'da başlayan yaz okulu,hafta içi her gün 09:30-17:00arasında hizmet verecek. Aylıkücreti bin YTL
Tel: (0212) 328 20 00

ULUDAĞ'DA İNGİLİZCE FIRSATI


Geleceğin Yıldızları

Yaz aylarında düzenlediği 11 farklı kampla gençlerin boş zamanlarını, eğlenceli ve eğitici faaliyetlerle geçirmelerinisağlayan Geleceğin Yıldızları, yaztatilinde İngilizce'sini geliştirmek isteyenlere farklı programlar sunuyor.

11-17 yaş arasındakigençleri kabul eden GeleceğinYıldızları, İngiltere'nin Ardinglyve Newland Park bölgelerindedilerlerse iki hafta, dilerlerse dörthafta boyunca, İngilizce eğitiminin yanı sıra, değişik kültürleride tanıma fırsatı sunuyor.

Temmuz ayında başlayacak olan programa alternatif olarak yurtdışına çıkmayan öğrencilerede Uludağ'da İngilizce Gelişim Kampı düzenleniyor. 10-13 yaşarasındaki çocuklara1-15 Temmuz tarihleri arasındaİngiliz eğitmenler eşliğindeverilecek olan dersler, 40saatlik eğitimle hem İngilizceöğrenecek hem de sanatsalfaaliyetlerde bulunacaklar.

13-16 yaş grubuna yönelik 17-31Temmuz tarihlerinde yineUludağ'da düzenlenen "EnglishIn Action" kampında ise gençler,EF INST Dil Okulu'dan, 16farklı ülkeden gelen yabancı kampçılarla hem eğlenecek hemde yabancı dillerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Uludağ GelişimKampı'nın fiyatı 2.250 YTL.
Tel: (0216) 345 81 00

HER YAŞ GRUBUNA ÖZEL
My Gym Yaz Kampı

My Gym Yaz Kampı, 4-12 yaşarasındaki çocuğunuza hemeğleneceği hem de gelişeceği farklı programlar sunuyor."Little Campsters" adı verilen4-6 yaş grubu, "Campsters"adı verilen 6-8 yaş grubu ve"Super Campsters" adı verilen8-12 yaş grubu çocuklar,kendi yaşlarına uyarlanmış programlarla neşe dolu bir yaz geçirecekler.

Konusunda uzmaneğitmenlerce verilen yüzme,tenis, sinema, yaratıcı drama,kids yoga ve My Gym dersleri çocuğunuzun hem sosyal,hem fiziksel, hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacakşekilde programlanmış. Aynı anda kampta düzenlenen sinema seansları ise yine çocukları eğlendirirken eğitmeyide hedefleyen filmlerden oluşuyor.

Ve tabii ki ödül almış My Gym dersleri de My Gym Yaz Kampı'nın önemli birer parçası olacak. Kampın ikinci dönemi 14Temmuz-8 Ağustos ve üçüncü dönemi de 11 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.Tam gün yaz kampı fiyatı 1.100YTL., yarım günlük kamp fiyatı ise850 YTL.
Tel: (0212) 347 65 40


ZİHNİ VE MERAKI GELİŞECEK


Smartkids Discovery
Summer Camp


Teknolojiyi özgüvenle kullanarak,çocuklara üretim becerisi kazandırmayı hedefleyen Smartkids Discovery SummerCamp, özellikle Lego iletasarım yapmaktan hoşlanan7-14 yaş arasındaki çocuklara farklı programlar sunuyor.

Çocuğunuz Lego'dan yapıları,motorlu sistemleri, tek başına hareket edebilen robotları,animasyonları, sanat projelerinikeşfederken ve yaratırken, fen deneyleri yaparken yaratıcılığınıateşleyecek. Kampın Temmuzprogramı da oldukça dolu ve hareketli. Okyanus Serüveni ile öğrenciler robotlar inşa ederek,hayal güçlerini zorlayacak yolculuğa çıkacaklar.

Bir diğer ders ise Lego spor dalları.Bu derste öğrenciler en sevdikleri spor dalı için gereken malzemeleri Lego ve çeşitli malzemelerden yaratırken, hem akıllarını hem de yaratıcılıklarınıkullanacaklar. Uzayda maceraile yarattıkları roketleri uzaya fırlatırken, Lego'larla dünyayı keşfe çıkacaklar. En son olarakise öğrenciler birer mimar,ekonomist ve politika liderleri olup, Lego tasarım malzemeleri ve multimedia ile kendi orta çağ imparatorluklarını yaratacaklar.

Haftalık ders konularının yanısıra, öğrencilerin gün içerisinde Lego'larla inşalar yapabilecekleri,bilgisayarda oynayabilecekleri,uzaktan kumandalı arabaları modifiye edip yarıştıracakları ve bahçede sanat çalışmalarıyapacakları serbest zamanları olacak. Smartkids Discovery Summer Camp'ın aylık ücreti1340 YTL.
Tel: (0212) 347 65 40

HAYDİ ÇOCUKLAR UZAYA
Uzay Kampı

İzmir'de bulunan Uzay Kampı,düzenlediği altı ve 10 günlükyaz kamplarıyla çocuklara yaz tatilinde farklı bir seçeneksunuyor. 6-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olanve sadece İngilizce olarak sunulacak Uluslararası UzayYaz Kampı'nda Mars kolon isi tasarımı ve sunumu, sıcak hava balonu yapımı ve uçurulması,astronot kıyafetlerinin tanıtılması ve örnek bir kıyafetin denenmesi,hidroponik (topraksız bitkiyetiştirme) yöntemi, yedi simülatörle uzay çalışmaları eğitimi verilecek eğitimlerden sadece bir kaçı

Programın en etkileyici aktivitesi olan "uzaymekiği görevi"nde öğrencilere uzay mekiği Discovery'de kargo uzmanı ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler veriliyor. Ayrıca bu görev ile program katılımcıları bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrenecekler.Bu öğretici programın fiyatı ise480 Dolar.
Tel: (0232) 252 35 00

ÇOCUKLARA VIP SERVİS
Coliseum

Sportif yaşam merkezi Coliseum,bu yıl Ted İstanbul Koleji'yle ortaklaşa düzenlediği Yaz Etkinlikleri'nde kontenjanı sınırlı tutarak çocuklara VIP servis sağlıyor.

Coliseum Ted İstanbulYaz Spor ve Eğitim Etkinlikleri,4-6 yaş arasındaki çocuklariçin hazırlanmış. Etkinliklerçerçevesinde her sekiz kişilikgruba bir grup lideri düşüyor.

Branş derslerinin yer aldığı programdaki yüzme, tenis,basketbol, futbol, buz pateni,dağcılık, İngilizce, bilgisayarve sadece Coliseum'da verilecek olan kayak dersleri,sanatsal aktivitelerin yer aldığı programdaki dans, müzik, resim,el işi ve dış mekân etkinlikleriyle çocuklar çok hareketli ve renkli bir yaz geçirecekler. İkinci dönemi 21 Temmuz 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek yaz okulunda, tam gün hizmetveriliyor.

Coliseum Ted İstanbulYaz Spor ve Eğitim Etkinlikleri,servis imkânı ile İstanbul'un her yanından çocukları ve gençleri keyifli bir yaza davet ediyor.Üstelik kardeşlere indirim de yapılıyor.
Tel: (0216) 538 38 38