kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kıymalı patates köftesi

Patatesler yıkanıp, kabuklarıyla birlikte tencereye koyulur. Üstünü kaplayacak kadar su ilave edilip, haşlanır. Biraz ılınınca kabuklarını soyulur ve kıyma makinesinden ya da sebze presinden geçirilir. Bir gece buzdolabında bekletilir.

İYİ KAVURUN
Ertesi gün bir çorba kaşığı zeytinyağı bir tavada kızdırılıp, soğan şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Kıyma, tuz ve karabiberi eklenip, kavurulmaya devam edilir. Kıymanın rengi siyaha dönünceye kadar çatalla ezmek suretiyle kavurulur. Buzdolabından alınan patates ezmesinden büyük parçalar koparılıp, avuç yardımıyla açılır. Ortasına bir kaşık kıyma karışımı konulup, üstüne patates gelecek şekilde yuvarlanır. Bu köfteler önce una sonra yumurtaya bulanıp, bir kızartma tenceresinde kızdırılan zeytinyağında güzelce kızartılır. Servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 kilo patates
* 250 gram Hindi kıyma
* 1 adet rende soğan
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet çırpılmış yumurta
* Tuz ve karabiber
* Bulamak için un
* Kızartmak için yağ

Köfteli tarhana çorbası

Tarhana bir bardak suyla ıslatılıp, bir saat bekletilir. Tencereye beş bardak su konup kaynayınca, içine yavaş yavaş tarhana aktarılır. Karıştırarak top top olmamasına özen gösterilir, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Köfteler tereyağında kızartılır ve çorbanın üzerine dökülür. Nane serpilip, servis yapılır.

MALZEMELER
*
100 gram kıymadan yapılmış köfte
* 4 çorba kaşığı tarhana
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı kuru nane