kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yetkin Dikinciler Yönetmen Bahadır Karataş Şevket Çoruh

Sinemanın ustaları 'Usta'da buluştu

Bahadır Karataş'ın yönettiği 'Usta'nın çekimleri Eskişehir'de başladı. Filmde Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren rol alıyor. Çoruh, "Bu, çok güzel bir film olacak' diyor..
Yapımcılığını Mete Özok, yönetmenliğini Bahadır Karataş'ın yaptığı 'Usta' adlı film, Türk Sineması'nda son dönemin en gözde isimlerini bir araya getiriyor. Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren'in başrollerini paylaştığı filmin çekimleri Eskişehir'de devam ediyor. Üzerinde iki yıldır çalışılan, çekim koşullarının ancak bu yıl elverdiği 'Usta', Yetkin Dikinciler tarafından canlandırılan Doğan Usta'nın kendi uçağını yapma çabaları ve bunun yarattığı sarsıntıları anlatıyor.

MEZUNİYET FİLMİ GİBİ
Reklamlar, kısa filmler ve belgeseller çekmiş olan Bahadır Karataş'la yapımcı Mete Özok ilk kez uzun metrajlı bir film için set kurdu. Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü mezunu Bahadır Karataş, 'Usta'yı mezuniyet filmi olarak tanımlıyor. Şevket Çoruh ise "Bu film çok güzel bir film olacak ve bu tesadüf olmayacak" diyor.

YALIN OYNAYACAĞIM
Filmde, Doğan Usta'nın, hayali uçağını yapmaya odaklanmış kocasının ilgisini yeniden kazanmaya çalışan karısını Fadik Sevin Atasoy canlandırıyor. Hasibe Eren ise 'Usta'nın, oyuncu olarak kendisini çok heyecanlandırdığını anlatıyor: "Çünkü yeni bir karakter yaratacağım. İlk kez benden stilize bir oyun değil, yalın ve doğal bir oyun bekleniyor."
Haberin fotoğrafları