kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Umut Kurt - Murat Yıldırım

Dizi arkadaşları film için yeniden buluştu

'Çemberimde Gül Oya' ve 'Hatırla Sevgili' gibi dönem dizilerine imza atan Tomris Giritlioğlu, 6-7 Eylül olaylarını anlatacağı 'Güz Sancısı' isimli filmde, daha önce dizilerinde oynattığı oyuncularına yer verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dizi arkadaşları film için yeniden buluştu
'Çemberimde Gül Oya' ve 'Hatırla Sevgili' gibi pek çok dönem filmine imza atan yönetmen Tomris Giritoğlu, 'Salkım Hanımın Taneleri'nden sonra ara verdiği sinemaya geri dönüyor.

6 YIL BEKLEDİM
Giritlioğlu ve ekibi, geçmişi yeni bir sinema filmiyle günümüze taşımaya hazırlanıyor. Ünlü yönetmen, 2002 yılından beri üzerinde çalıştığı 'Güz Sancısı' adlı bu filmde, 1955 yılında yaşanan 6-7 Eylül olaylarını anlatacak. "Bu filmi çekmek için 6 yıl bekledim. 'Güz Sancısı'nın son yılların en iddialı filmlerinden biri olacağına inanıyoruz" diyen Giritlioğlu, filmin 2009'da vizyona gireceğini söyledi. Başrollerini Beren Saat, Murat Yıldırım, Belçim Erdoğan, Okan Yalabık, Zeliha Berksoy ve Tuncel Kurtiz'in paylaştığı; Hüseyin Avni Danyal, Engin Şenkan, İlker Aksum ve Umut Kurt'un oyunculuklarıyla katkıda bulunacağı 'Güz Sancısı'nın senaryosunu Ethem Mahçupyan ve Nilgün Öneş yazıyor. Çekimlerin tamamına evsahipliği yapacak olan Beyoğlu, 1955 yılındaki haliyle beyazperdeye yansıtılacak. Çekimlerin 7 haftada tamamlanması planlanıyor.

FAHİŞEYİ OYNUYOR
İlk kez bir sinema filminde rol alan Beren Saat, 'Güz Sancısı'nın kendisi için iyi bir başlangıç olacağına inanıyor: "Filmde, Elena adında bir Rum fahişeyi canlandıracağım. Bu gerçeküstü bir karakter, umarım altından kalkabilirim."
Haberin fotoğrafları