kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Batman'a gücünü veren özellikler...

İLİŞKİLİ HABERLER
Batman'a gücünü veren özellikler...
BEYİN
Batman'ın istediği kadar parası, kendi geliştirdiği silahları ya da dövüş teknikleri olsun, eğer Gotham'ı suçlulardan korumak istiyorsa, en az bu güçleri kadar ihtiyacı olduğu bir kası daha var: Beyni. "Her şeyden önce o, büyük bir dedektif ve bunun için gerçekten de çok zeki olmanız gerekiyor" diyor Zehr. Tabii bir de, doğru zamanda doğru hareketi yapmanızı sağlayacak vücut hassasiyetine de sahip olmanız şart. Zehr'e göre beyni ve vücudu aynı anda, doğru zamanda kullanmak ise çok uzun yıllar çalışmayı gerektiriyor.

GÖZLER
"Batman olmak için, herhangi bir insandan daha fazla görme yeteneğine sahip olmalısınız. Ve bu yeteneğinizi dedektiflik gücünüzle birleştirerek, suç mahallindeki tüm detayları beyninize işlemek için kullanmalısınız" diyor Zehr. Görme gücünüzü kuvvetlendirmek için de şu alıştırmayı öneriyor: İki elinizi gözlerinizin 20 cm önüne getirin ve parmaklarınızı gererek açın. Açık parmaklarınızın arasından kendinize bir odak noktası seçin. Kollarınızı yavaş yavaş yana açarken odak noktasını kaybetmemeye çalışın.

BESLENME
Hiç Batman'i bir şeyler yerken gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Yanıtınız 'hayır' olmalı. Zehr, Batman'in o kadar güçlü olması için günde yüzde 60 karbonhidrat, yüzde 25 protein ve yüzde 15 yağ oranıyla beslenmesi gerektiğini söylüyor: "Batman'in yaptıklarını yapabilmek için günde 4 bin kalori almanız şart. Bu da normal bir erkeğin günlük ihtiyacının iki katı demek."

SPOR
Batman olmak için kuvvetli olduğunuz kadar çevik de olmanız şart. Zehr, "Normalde her ikisinin bir arada bulunması gerçekten zordur" diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Batman ilk kez, 1939 yılında yayımlanan çizgi romanında kafasının üzerinde bir ağırlık tutarken görüldü. Ama tabii o kadar kuvvetli olmak için ağırlık kaldırmak ya da normal oranda spor yapmak yeterli olmaz. En az profesyonel bir sporcu kadar spor yapmanız gerekiyor."

BOY
Batman olmak için uzun boylu olmak neredeyse şart! Şimdiye kadar süper kahramanı canlandıran dört aktörün (Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney and Christian Bale) boyu da hatırı sayılır uzunluktaydı. Zehr, gerçek bir süper kahramanın en az 1.85 boyunda olması gerektiğini söylüyor. Kilosunun ise 84'ü geçmemesi gerektiğini belirtiyor.

VÜCUT SAATİ
Normal bir insanın, güç toplayabilmek için geceleri uyuması gerekiyor. Ama Batman'in uyuduğunu neredeyse hiç görmüyoruz. Aslında bu, yani düzensiz uyku, normal bir insanın hayatını altüst eder. Batman gibi gündüz uyuyup, geceleri suçlularla savaşmak isteyenler, onun gibi gün ışığından korunmak için bir maskeyle yatağa girebilirler. Zehr, Bu çok zorlayıcı bir hayat olsa da imkansız değil" diyor.

ZIRH
Zırhı, Batman'in suçlularla savaştaki en önemli silahlarından biri. Ama bir zırh size doğru gelen bir kurşunu ya da darbeyi ne kadar bertaraf edebilir ki? Zehr, saklanma yeteneğinin geliştirilmesini tavsiye ederek şunları söylüyor: "Bir zırh ne kadar kuvvetli olursa olsun sizi ölümden kurtarmaya yetmez. Bunun için, size doğru gelecek darbelere ve kurşunlara karşı çok dikkatli olmanız ve çevik hareketlerle hedef olmaktan kurtulmanız gerekiyor..."
Haberin fotoğrafları