kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cimbom için rövanş zamanı

İSMAİL ANNIKIZIL
G.Saray, ön elemede eşleştiği Steaua ile 1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde karşılaşmış ve elenmişti..
Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde G.Saray'ın rakibi olan Steaua Bükreş, eski parlak günlerinin uzağında. Ancak mavi-kırmızılılar halen Rumen futbolunun en önemli güçleri arasında. Romanya Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 2. sırada tamamlayan Steaua, bu yıl da iddialı. 1988-1989 sezonunda o dönemki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nın yarı finalinde G.Saray'la karşılaşan Steaua, Cimbom'u 4-0 ve 1-1'lik skorlarla elemişti. O kadroda bulunan Hagi, yıllar sonra G.Saray'a transfer olarak kulüp tarihinin efsane isimleri arasına girmişti. Yine o dönem kadroda olan ancak sakatlığı yüzünden sarı-kırmızılılara karşı oynayamayan Lacatus ise şu anda Steaua'nın teknik direktörü. Rumen takımının başkanı da tanıdık bir isim: Birçok Rumen futbolcunun menajerliğini yapmış olan Becali.

RADOI INTER'E GİDEBİLİR
Steaua'nın en çok dikkat çeken futbolcuları ise Rumen Milli Takımı'nda da forma giyen Goian, Radoi (Inter'e transferi gündemde. G.Saray'a karşı oynamayabilir) ve Nicolita. Polonyalı Golanski ve Kolombiyalı kaleci Zapata da önemli silahlar. Bir tanıdık isim de birkaç yıl önce sarı-kırmızılı takımda forma giyen Petre.
Haberin fotoğrafları