kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEDAT BAYRAM

Umutlarımızı yolladık

Atina Olimpiyatları'ndan 4 yıl sonra 2008 olimpiyat kafilemizi Pekin'e uğurladık. Bir Türk olarak başarı ve madalya ile dönmelerini umuyoruz. Umut etmenin yeterli olmadığını biliyoruz. Başarılı olmak için bir çaba göstermenin ve çalışmanın şart olduğundan da eminiz. Ancak Atina'dan sonraki 4 yılda "yanlışlar ve eksik kalanlar" doğrulardan çok fazla olunca bize de umut etmekten başka şey kalmıyor.
Pekin öncesi sporcuların Taksim meydanında otobüslerin üzerinde dolaştırılmasını...
Geçen Pazar kafilemizle ilgili bilgiler içeren televizyon görüntülerini...
Sporcuları motive etmek için Dolmabahçe'de Sayın Başbakan'ın huzurlarına çıkarılmalarını olması gereken davranışlar olarak değerlendiriyorum.
Sormadan da edemiyorum: Bu son gün gayretlerini niye son haftaya sıkıştırdınız? Niye 2004-2008 arasını "karınca ve ağustos böceği" misali geçirdiniz?
Dört yıl geriye giderek Atina Olimpiyatları'ndan dönüşte Atatürk Havalimanı'nı hatırlıyorum. Neler söylenmişti?
"Pekin'e 4 yıl sonra en az 100 sporcu ile katılacağız... Atina'daki 10 madalyayı Pekin'de ikiye katlayacağız... 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan rekor madalya bekliyoruz..."

DÖRT SENE BOŞA GEÇTİ
Bu sözlerde milleti yanıltmanın dışında bir isabet var mı? Boşa geçen 4 yılda yeni bir yıldız sporcu yetiştirdiniz mi? Altın madalya ümitlerimiz Süreyya Ayhan ve Halil Mutlu spordan koparılmadı mı?
Yine madalya umutlarımız Eşref Apak ve Nurcan Taylan'ın hazırlanmasına gereken özen gösterilmemiş ve umutlar azalmıştır. Federasyonlar başı boş bırakılmış disiplinli çalışma ortamı ortadan kaldırılmıştır. Asli görevler ihmal edilirken futbol gibi tali görevlerde vali ve belediye başkanları iteklenerek protokol tribünlerinde vakit geçirilmiştir.
Böyle bir doğrularyanlışlar manzumesiyle Pekin yolculuğuna çıkan olimpiyat kafilesine iyi yolculuklar diliyoruz. İyi netice almalarını "ummak" dışında bir beklentiye giremiyoruz. Umarım bizi, Türk milletini utandırmadan dönerler. Aksi halde bu hatalar manzumesine neden olanları Türk spor tarihi sayfaları asla unutmayacaktır!