kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Konya Taşkent Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Özel Boğaziçi Orta Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun çökmeden önceki hali.

Türkiye'de 7 bin Kuran kursu var

KONYA'DA 18 kişiye mezar olan yurtta Kuran kursu verildiğinin ortaya çıkması, gözleri kaçak Kuran kurslarına çevirdi. Kuran kurslarını açma ve kapama yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait. Diyanet, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlükleri ve Başkanlık Müfettişlerinin yerinde yaptıkları inceleme sonunda en az 15 öğrencinin talebi bulunan yerlerde Kuran kursu açma izni veriyor. Diyanet'in izniyle açılan 7 bin 36 adet Kuran kursu hizmet veriyor. 1817 Kuran kursu aranan şartlara uygun olmadığı için kapalı tutuluyor. Kuran kurslarının denetimi müfettişler, il-ilçe müftüleri ve diğer yöneticiler tarafından yapılıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, mülki amirler ilgili yasalar gereği gözetim ve denetim yapıyor ya da yaptırıyor. Kurslara yaz tatillerinde ilgi artıyor. Diyanet'in verilerine göre, 2007 yaz tatilinde Kuran kurslarından 1 milyon 436 bin 168 öğrenci yararlandı.

DEPREM VE İTFAİYE RAPORU YOK
Patlamanın yaşandığı yurdun hemen yakınında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı izinli bir Kuran kursu bulunduğu ve 64'ü kız, 33'ü erkek 97 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Hikmet Şahin ise "Bir dernek tarafından işletilen bu özel yurt, 34 öğrenci kapasiteli olarak, 1990'lı yılların sonunda bizden izin aldıktan sonra faaliyete geçmiş. Yurdun teknik donanımlarıyla ilgiyi belgeler dosyamızda mevcut. En son 29 Mayıs 2008 tarihinde işleyişiyle ilgili kaymakamlık nezdinde denetlenmiş. Bu denetimler 2 yılda bir yapılır. Dernek yetkilileri, 4 ay önce bize başvurarak binayı kız yurdu olarak kullanmak istediklerini bildirdiler. Ancak binada yapılan incelemede, deprem ve itfaiye raporlarının bulunmadığı ortaya çıkınca, yeni çıkan yönetmelik gereği izin verilmedi" diye konuştu.