kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Son anda mı?

Benimkisi bir tahmin. Mamafih, "Eğer karar Askeri Şûra'dan önce verilirse parti kapatılmayacak" tahminimin tuttuğunu da hatırlatmak isterim.
Tayyip Erdoğan, 28 Temmuz Pazartesi, Abdullah Gül ile gizlice bir araya geldiğinde, büyük ihtimalle, 7/4'lük bir durum vardı. En azından duyumları bu istikametteydi. 6/5'ten emin olsalar, ilerisini planlamak üzere, alelacele buluşma gereğini hissetmezlerdi. Çünkü bu buluşma, aynı zamanda Abdullah Gül'ün tarafsızlığını zedeleyecek bir gelişmeydi. Ama parti kapatılacak kaygısı, ağır bastı. Acaba, son anda bir üye "kapatılmasın" diyenlerin safında yer alarak, 7/4'lük nisabı 6/5'e mi dönüştürdü? Hatta, belki de, Sacit Adalı, böyle bir uzlaşma sonucu, "laiklik karşıtı AK Parti'ye Hazine yardımı kesilsin" diyenlere katıldı.
Fazilet Partisi kararından önce, böyle pazarlıkların yapıldığını biliyorum. Hatta Anayasa Mahkemesi ileri gelenlerinden biri bana şöyle demişti: "Abdüllâtif Şener'i yasak kapsamından son anda kurtarabildik. Sizi kurtarmamız mümkün değildi."
Kapalı kapılar ardında "ince siyaset" var. Hiç şüpheniz olmasın.