kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ben yapmasaydım başkası yapacaktı

Operasyonları yapan Dr. İlker Manavbaşı..
Çiğdem Savaş'ın üst dudağı şişirildi, vücudundan yağ alındı ve yüzüne enjekte edildi. Çenesi yuvarlak hale getirildi, burnuna kıvrım verildi ve son olarak kaşları kaldırıldı. Operasyonu yapan ve çok eleştirilen estetik cerrah İlker Manavbaşı sorularımızı yanıtladı:

İLK KEZ OLDU

* Daha önce size elinde bir fotoğrafla gelip de 'beni şuna benzetin' diyen bir hastanız oldu mu?
Elbette ki herkes güzel bulduğu birinden, bir artistten bahsediyor, fotoğrafını da getiriyor ama bugüne kadar siyasi bir kimliğe benzemek için gelen olmadı.

* Bu bir estetik ameliyattan çok bir değişim ameliyatı mıydı?
Evet, biraz öyle. Bu şekilde bir-iki tane daha hastam oldu. Marilyn Monroe'ya benzemek isteyen bir hastam vardı.

* Peki yaptınız mı ameliyatını?
Yaptık, ama şöyle söyleyeyim; bire bir benzetmek değil amacımız.

* Çiğdem Hanım'da da böyle mi oldu?
Evet, çünkü zaten herhangi birinin fotoğrafını getirmezseniz bir anlamı yok. Elbette ki kendisi de bire bir benzemeyeceğini biliyor ama olan değişiklikler kendisini çok memnun etti. Biraz daha benzemek isterse başka operasyonlar gerekecek.

* Ya pişman olursa?
Zaten bu işin en büyük sıkıntısı o. Bunların hepsini hastayla görüşüyoruz. Estetik cerrahide amaç, hastayı memnun etmek.

DÖNÜŞÜ YOK
* İstese de eski haline dönemez değil mi?
Tabii ki dönemez. Estetik cerrahinin kapısını çalan herkes bilir ki artık bunu geri dönüşü yok. Onun için biz hastalarla iki görüşme yapıyoruz. İnsanlar diyor ki, "Sen yapmasaydın bu ameliyatı". Eğer ben yapmasaydım başkası yapacaktı. Benim reddettiğim hastalar da oluyor ve bir zaman sonra karşılaştığımda bir şekilde yaptırmış oluyorlar istediklerini...