kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kişilik düzeyinde bir sorun olabilir

Ameliyattan sonra Çiğdem Savaş ile ilgilenen Psikiyatrist Dr. Mustafa Solmaz, Savaş'ın kişilik düzeyinde sorun yaşayabileceğini söyledi.

* Çiğdem Hanım size ameliyat öncesi mi geldi?
Hayır, ameliyattan sonra iletişim kurdum.

* Gözlemlediğiniz kadarıyla adını koyabileceğiniz bir rahatsızlığı var mı?
Ameliyattan sonraki değerlendirmelerime göre; herhangi bir psikiyatrik durum belirlenemedi. Fakat kişilik düzeyinde bazı sorunlar olabilir.

* Normal bir davranış mı?
Normal ve anormal kavramı kişiden kişiye değişebilir. Bazen insanlar bize tuhaf gelse de bu tarz davranışlarda bulunabilirler. Olayı damgalamamak gerekiyor. Kişisel bir tercih olarak doğru olabilir ama bu tarz davranışlarda bir soru işareti var tabii. Bu olay çok uç bir nokta olsa da bazı insanlar dövme yaptırıyor bazı insanlar da küpe takıyor...

* İleride yaptığından pişmanlık duyarsa nasıl bir tedavi görecek?
Öyle bir durumda ilaç alması lazım. Anlık düşünceleri değişebilir, yaptığından belki utanabilir, üzülebilir...

İLAÇ ALMIYOR
* Çiğdem Hanım herhangi bir ilaç alıyor mu?
Şu anda bir psikiyatrik durumu söz konusu değil. Yani bir karar almış, bu kararı uygulamış, memnun. Ama bu durum böyle devam eder mi, üç ay sonra ne düşünür, bunu şimdiden bilemeyiz.

* Şu anda ilgi görmek Çiğdem Hanım'ın hoşuna gidiyor. Bu ilgi yok olduğu zaman bunalıma girebilir mi?
Bu herkes kadar Çiğdem Hanım için de geçerli. Psikolojik yardım almaya devam etmesi lazım. Çünkü biraz mayınlı arazi burası. Çok hassas olunan dönemlerde üzerine gidildiğinde bunalabilir. O açıdan travmatik olabilir. Bazen yapılan yanlış şeyler çok daha ağır bir şekilde suçluluk duygularıyla kendini gösterebilir.