kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Nisap

Eğer Ecevit Hükumeti zamanında, anayasa değişikliği ile, parti kapatılmasında nisap, 7-4'e çıkarılmamış olsaydı, 6-5 ile AK Parti feshedilmiş sayılacak ve bu arada Tayyip Erdoğan'a da yasak gelecekti.
Haşim Kılıç'ın gazetecilere değil ama, siyasetçilere sitemini haklı buldum. Altı yıllık iktidarınız döneminde, parti kapatılmasını düzenleyen maddeye dokunmayacaksınız, ancak dava açılınca aklınıza gelecek.
Erdoğan sonraki süreci, çok iyi yönetti fakat, gereken anayasa değişikliğini yapmış olsaydı, böyle bir dava hiç açılmayabilirdi.
Bu noktada bir hususa daha değinmek istiyorum. Üyeler, karar 6-5 çıksın, parti kapanmasın ama gene de ceza alsın noktasında uzlaşmaya varmış olabilir. Önce böyle bir mutabakat sağlanmış, ardından da oylama, muhtemelen bu şekilde açıklanmıştır. Mutabakatın sağlanmasında Haşim Kılıç'ın yoğun bir çaba içinde olduğunu tahmin etmek de hiçdeğil.
AK Parti için, sadece "kendine demokrat" olmadığını kanıtlayacak önemli bir fırsat doğdu: Partilerin kapatılmasını zorlaştırırken, parti içi demokrasiyi sağlayacak, seçim barajını düşürecek adımlarSiyasi Partilerile Seçim Yasası'nda bu istikamette değişikliklere gidebilir.