kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Herkes ülkenin gündemine odaklanmalı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önümüzdeki dönemde başta Hükümet olmak üzere herkesin, uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmeleri de dikkate alarak, ülkenin öncelikli gündem maddeleri üzerinde daha fazla odaklanmasını gerekli gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, demokrasinin bütün kurumlarıyla işlediği bir hukuk devleti olduğunu söyledi ve "Bütün kurumlarımız, Anayasadan kaynaklanan görevlerini yerine getirmektedirler" dedi. Gül açıklamasında şöyle dedi :

"Bu tespitler, son aylarda yaşanmış olan siyasi ve hukuki tartışmalar ve süreçler bakımından da geçerlidir.

Önümüzdeki dönemde, başta Hükümet olmak üzere herkesin, uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmeleri de dikkate alarak, ülkenin öncelikli gündem maddeleri üzerinde daha fazla odaklanmasını gerekli görüyorum.

Bu öncelikler arasında, terörle mücadelemizde nihai başarıya ulaşılmasını, ekonomik-siyasi reform süreçlerinin devamını, AB ile tam üyelik müzakerelerinin tamamlanmasını ve dış politikadaki barışçı çabalarımızın sonuç vermesini saymak mümkündür.

Bu amaçla, toplumumuz içindeki iletişimin, güvenin ve uyumun daha da güçlendirilmesi suretiyle, hep birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.

Söz konusu önceliklere yoğunlaşmamızın, ülkemizde istikrar, güven ve refahın pekişmesine, Türkiye'nin uzun vadede de öngörülebilir bir ülke özelliğini korumasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

(ANKA)