kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Talabani, Erdoğan'ı aradı

AA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile telefonda görüştü.

Başbakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Irak Devlet Başkanı Talabani, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararından dolayı kutladı.

Talabani, görüşmede, Güngören'deki terör saldırısı dolayısıyla Erdoğan'a başsağlığı dilerken, Başbakan Erdoğan da Kerkük'teki terörist saldırı dolayısıyla Talabani'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Kürt, Türkmen, Arap, Sünni ve Şii bütün Kerküklülerin bir arada barış içinde yaşamalarını desteklediklerini ifade eden Erdoğan, Kürtleri hedef alan Kerkük'teki son saldırıyı da kınadıklarını Talabani'ye iletti.

Kimi hedef alırsa alsın etnik şiddete karşı olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, Kerkük'teki saldırıda yaralananların tedavisi için Türkiye'ye getirilmeleri konusunda Celal Talabani'ye yardım teklifinde bulundu.

Görüşmede, Kerkük'ün statüsü ile ilgili son gelişme ve tartışmaların da ele alındığı bildirilirken, Talabani'nin, yardım teklifi ve çözüm yaklaşımı konusunda da Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.

Bu arada, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin de Başbakan Erdoğan'ı arayarak, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararınından dolayı kutladığı bildirildi.