kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MÜSİAD: Sağduyu galip gelmiştir

Yeni Haber
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmama kararını "sağduyu galip geldi" şeklinde değerlendirdi.

Vardan, yaptığı açıklamada, "Bu karar, sonuçları itibariyle bizim de olmasını temenni ettiğimiz bir karardı. Kararın bu şekilde tecelli etmiş olmasından dolayı ülkemiz adına, ülkemizin demokrasisi adına, halkın iradesinin çiğnenmemiş olması adına, sağduyunun galip gelmesi adına memnuniyet duyuyoruz. Her ne kadar bıçak sırtı bir oylamayla bu karar alınmış olsa da sonuçları bakımından ülkemizin müspet yönde etkileneceğini, demokrasi ve istikrarın önünün açılacağını düşünüyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

"YENİ ANAYASANIN HAZIRLANMASI GEREKLİDİR"

Yeni Anayasa hazırlamanın da gereğine inandığını ifade eden MÜSİAD Vardan, "Anayasa Mahkemesi tarafından AK Partinin kapatılmaması yönünde verilen kararın, bıçak sırtı çıkması, sadece davaya muhatap olan partiyi değil, aslında bütün partileri düşündürmelidir. Artık bundan sonra vakit kaybetmeden, siyasi partilerin kapatılma merciinin milli irade, siyasi rekabet alanının ise TBMM olduğu gerçeğini dikkate alan Yeni Siyasi Partiler Kanunuyla beraber, Yeni Anayasanın hazırlanması gereği bir kez daha ortaya çıkmıştır" değerlendirmesinde de bulundu. Vardan, şu görüşleri dile getirdi:

"Öte yandan, AB ile müzakereleri sürdürdüğümüz bu süreçte özgürlüklerin daha fazla dile getirildiği ve demokrasinin tam anlamıyla işlediği bir ortamın oluşturulması siyasi iradenin öncelikli hedefleri arasında olmalıdır.

Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, bundan sonra ülkemizde demokrasisin tam olarak tesis edilmesini ve istikrarının artık istisna değil kalıcı olmasını ümit ediyor, kararın ülkemiz için hayırlı olmasını bir kez daha temenni ediyoruz."

(ANKA)