kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Ergenekon'un neresinde duruyorsunuz?

Bu gün şunu görüyoruz: Kimileri Ergenekon soruşturmasına ve davasına; kâh görmezden gelerek, kâh küçümseyerek, eleştirerek 'olumsuz' tavır aldı. Kimileri de bu sürece 'olumlu' baktı, destek verdi. O halde, şu soruyu sorabiliriz:
"Ergenekon'un neresinde?"
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Hükümet'e ve Genelkurmay'a 2003 yılında gönderdiği ve 2006'da özetlenerek tekrarlanan bir çalışmadan söz ediliyor. (Taraf gazetesi, 30 Temmuz)
Yarın (1 Ağustos) Ergenekon davası bağlamında açıklanacak olan bu çalışma, Ergenekon örgütlenmesiyle ilgili çok çarpıcı isimleri barındırıyor ve bunlar arasında CHP Başkanı Deniz Baykal'ın da adı geçiyor.
Deniz Baykal kendini zaten Ergenekon örgütünün (siyasi) avukatı olarak ilan ettiği için, MİT raporunda da adı geçmesi fazla şaşırtıcı değil.
Şimdi ben neyi merak ediyorum biliyor musunuz? Acaba 2003 ve 2006'da iki kez Ergenekon şemasını ilgili makamlara gönderen MİT, bu çalışmayı dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de sundu mu?
Bu nokta şu açıdan önemli:
Eğer Sezer o MİT raporunu biliyorsa, nasıl oldu da, Başkanlığını Şener Eruygur'un yaptığı Atatürkçü Düşünce Dergisi'ne Köşk ödeneğinden (eski parayla) 221 milyar lira verdi?
'Acaba Ergenekon'un neresinde?'
Bu soruyu herkes için sorabiliriz!