kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Televizyon dünyası mezar kazıcılarla dolu!

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
Birçok başarılı dizi ve programa imza atan ünlü yapımcı Fatih Aksoy, televizyon dünyasının mezar kazıcılarıyla dolu olduğunu söylüyor: Herkese mezar kazılıyor. Tamer Karadağlı'ya bitti diyorlardı. Ama son dizisi yine birinci oldu..
Televizyon oyuncuları sezona ara verilmesini fırsat bilerek tatil yaparken, yapım şirketleri şu sıralar harıl harıl yeni sezon için projeler üretiyor. Yapımcılar format yaratıyor, format inceliyor, sunucu ve oyuncularla görüşüyor, reyting için en doğru kararı vermeye çalışıyor. Yarışma, şov programı ve sit-com dizi odaklı çalışan, ekranın en yenilikçi yapımevlerinden Med Yapım'ın genel müdürü ve ortağı Fatih Aksoy ile yeni projelerini ve televizyon dünyasındaki gelişmeleri konuştuk.

SADECE DİZİDE BAŞARILI
Fatih Aksoy, yeni dizi projesi 'Ece'de başrolü üstlenen Hande Ataizi'nin başarılı olacağından hiç kuşku duymuyor. Çünkü geçmişe bakıldığında, Ataizi'nin başarısız olduğu bir dizi bulunmadığını söylüyor: "Hande'nin başarısız olduğu dizi yok. Ancak Hande'nin başarılı olduğu program da yok!" Konservatuvarda Yıldız Kenter'in öğrencisi olan Hande Ataizi, çok sayıda dizide ve sinema filminde oyunculuk yeteneğiyle öne çıkmayı başardı. Ancak Fatih Aksoy'un söylediği gibi denediği birçok yarışma ve şov programında istediği yere gelemedi. Aksoy bunu, güzel oyuncunun, normal hayattaki eğlenceli arkadaşlığını ve doğallığını kamera karşısına taşıyamamasına bağlıyor. 'Ece' dizisi için Gökhan Arsoy'dan Saruhan Hünel'e kadar birçok erkek oyuncunun adı geçti, ancak Ataizi'nin 'Melekler Adası'ndan rol arkadaşı Devrim Nas'ta karar kılındı. Yapımcı Aksoy bu kararla ilgili, "Bir rol için birçok oyuncuyla görüşülür, hatta deneme çekimi de yapılır. Sonunda bir kişi, o role daha uygun görüldüğü için seçilir. Bu seçim diğerlerinin kötü olduğu anlamına gelmez. Prodüktörün kararıdır. O oyuncu iyi oynayamazsa yanlış karar verdiği için sorumlusu da prodüktördür" diyor.

CİNSEL SAPMA DEĞİL BU
'Ece'de bir erkeğin, bir gecede kadına dönüşmesinden sonra yaşadığı fiziksel ve duygusal durumun komedisi işleniyor. Fatih Aksoy'un daha önce de erkeklerin kadın kılığında yarışacağı bir yarışma projesi vardı. Fakat proje, RTÜK engeline takıldı. Aksoy'a, 'Ece'de de benzer tepkiyle karşılaşıp karşılaşmadığını sorduk. Ünlü yapımcının yanıtı ise çok net oldu: "Öyle bir şey söz konusu değil. Dizinin çok kaliteli bir senaryosu var. Bu aslında; her erkeğin 'Kadın olsam...' ya da her kadının 'Erkek olsam ne olurdu?' düşüncesinden yola çıkılarak yapılmış bir iş. İnsanlar bunu düşünürler ve bunun cinsel eğilimde sapmayla ilgisi yok. Bu bir trük. Bu trük tiyatroda da sinemada da hep kullanılır. Çok da izlenir."

TUTTUĞUNU BIRAKMIYOR
Fatih Aksoy, her zaman güvendiği isimlerle çalışmayı tercih ediyor ve onlarla yıllarca çalışmaya devam edeceğini belirtiyor: "Süheyl- Behzat Uygur ile yıllardır çalışıyoruz. Kenan Işık'la ilk görüşmemde 'Budur' dedim, yıllarca beraber çalıştık. Alp Kırşan bizim projelerimizde hep olacaktır. Haluk Bilginer, Hülya Avşar, Gülben Ergen, Yasemin Ergene ve Sinem Kobal da öyle."

MONTE KRİSTO GELİYOR

Med Yapım'ın yeni sezona hazırladığı projelerden biri de 'Monte Kristo'. Senaryosu, Alexandre Dumas'nın klasik eseri 'Monte Kristo Kontu'ndaki hikayeden esinlenerek yazılan dizi, Arjantin'de büyük ilgi görmüştü. 'Monte Kristo' için sıkı bir cast çalışması yaptıklarını belirten Fatih Aksoy, dizide hangi oyuncuların yer alacağının yakında netleşeceğini belirtiyor.
Haberin fotoğrafları