kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Önce İstanbul'a sonra Mithatcan'a aşık oldum

Sezen Aksu'nun oğlu Mithatcan Özer'in sevgilisi olarak tanınan İlhem Khodja zaman zaman modellik ve caz müzisyenliği yapıyor. Almanya-Macaristan-Fransa kökenli bir anne ile Cezayirli bir babanın kızı olan İlhem hem kendini hem de Mithatcan'a olan aşkını Elele dergisine anlattı..
İki buçuk yıl önce herkes 360'ta sahneye çıkan kadife sesli, kabarık saçlı, çok güzel bir caz solistinden bahsediyordu. Bir ay sonra 360'ta sahneye çıkmayı bırakınca şehirde bir belirdi, bir kayboldu. Hiçbir zaman çok göz önünde olmadı, kendini ortalara atmadı, hep merak edildi İlhem Khodja. Ta ki geçen seneye kadar... Erkek arkadaşı Mithatcan, Bodrum sahillerinde poposuna öpücük kondurduktan sonra günlerce magazin gündeminden düşmeyen İlhem, kendini anlattı...

ERKEK ÇOCUK GİBİYDİM
* Almanya-Macaristan-Fransa kökenli anne, Cezayirli baba, Fransa'da geçen yaşam... Karışık bir hikaye mi bu?
Büyükannem ve ailesi savaş sonrası Fransa'ya yerleşmiş ve annem de orada doğmuş. Babam da Fransa'da yaşamak ve çalışmak için oraya yerleşmiş bir Cezayirli. Dört kardeşiz. Ben de mizaç olarak evin ikinci erkek çocuğu gibiydim.

* Müziği bir meslek olarak ilk ne zaman ele aldınız?
Ben hayatta meslek araştırmadım, müzik bana geldi. Ve erken yaşta geldiği için de çok mutluyum. 17 yaşına kadar Lyon'daydım, sonra üniversite için Münih'e, oradan da Berlin'e taşındım. O yıllarda profesyonel şarkıcı olarak çalışmaya ve seyahat etmeye başladım. Anladım ki benim hayatım dil öğrenmek ve şarkı söylemek üzerine kurulacak.

* İstanbul'a nasıl geldiniz?
İstanbul'a ilk gelişim makyaj sanatçısı arkadaşım Jerry Stolwijk sayesinde oldu. İlk geldiğimde modellik yaptım. İkinci gelişimde 360'ın sahipleriyle tanıştım, bir ay orada sahneye çıktım. Önce şehre, sonra da Mithatcan'a aşık oldum!

* Nasıl tanıştınız Mithatcan'la?
Bir partide... Beni görmüş ve aşık olmuş. Yanıma geldi, kesinlikle ucuz flört numaraları, rahatsız edici bir tarzı yoktu, çok kibardı. O geceden sonra arkadaş olduk. Açıkçası burada böyle ciddi ve güçlü bir ilişki yaşayacağımı hiç düşünmezdim. Türk erkeklerinde çok olan kıskançlığa, kısıtlanmaya hiç gelemem ama tahmin etmediğiniz bir yerde ve şekilde aşık olabiliyorsunuz. Mithat kimseye benzemiyordu, bir gün 'klik' etti ve... Voila! (oldu-bitti)

* İdeal ilişki mi?
Öyle... 'Olduğum gibi kabul edileceğim bir ilişki' umudumu kaybetmiştim. İki yıldır kendimi çok şanslı hissediyorum!

* Peki Sezen Aksu'yla nasıl bir ilişkiniz var?
Ben Sezen Aksu'yla ilk tanıştığım zaman o sadece erkek arkadaşımın annesiydi. Sonra adının Sezen Aksu olduğunu, sonra bir müzisyen olduğunu, ondan sonra da Türkiye'de bir efsane olduğunu öğrendim. Onunla çok iyi bir ilişkimiz var. Bana çok güvendiğini düşünüyorum. Biliyor ki ben onun ya da Mithat'ın ismiyle ilgili değilim...

EVLİLİK FİKRİM DEĞİŞTİ
* "Sezen Aksu'nun oğluyla birlikte, Türkiye'de kariyer yapmaya çalışıyor" gibi yorumlara ne diyorsunuz?
Sadece İstanbul'da değil, tüm dünyada şöhretli arkadaşlarım var. Ama bu, onların isimlerini arkama alacağım anlamına gelmiyor. Başarının yavaş yavaş, deneyimle, zamanla, çalışmayla geleceğine inanırım.

* Mithatcan'la evlenecek misiniz?
Kağıt üzerindeki imzaya inanmıyorum. İlişkiyi güçlendiren şeyin evlilik olduğunu düşünmüyorum. Aslında gerçek şu ki, evliliğe kısa süre önceye dek inanmıyordum.

* Ne değiştirdi düşüncenizi?
Mithat... Çünkü hayatımda ilk defa hayatımı yaşayıp, aynı zamanda bir ilişki sürdürüp mutlu olabileceğime inanıyorum. Tabii bu yarın evleneceğim demek değil...