kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD, Türk gençlerine film çektirecek

Yeni Haber
New York Devlet Üniversitesi, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Atlantik Film Şirketi'nce hazırlanan proje kapsamında Türkiye'de 6 ilden seçilen 18 öğrenci, kısa film çekimi çalışmasına katılacak.

New York Devlet Üniversitesinden Nefin Dinç, söz konusu proje kapsamında Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer'i makamında ziyaret etti.

Dinç, Kısa Film Projesi için Türkiye'den 6 şehir seçtiklerini, bunlar arasında Konya'nın da bulunduğunu, proje hakkında görüşmek ve SÜ İletişim Fakültesinin olanaklarını yerinde incelemek için fakülteyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Projede lise ve üniversite son sınıfında okuyan, yeteneği olan ancak imkanları kısıtlı öğrencileri tercih ettiklerini anlatan Dinç, şunları kaydetti:
''Konya, Antakya, Edirne, Sivas, Mardin ve Artvin'den 3'er öğrenci seçeceğiz. Seçilen 18 öğrenci demokrasi, hoşgörü, insan hakları, kadın sorunları, kültürel çeşitlilik gibi sosyal konularda çekimler yapacak. Proje kapsamında öğrencilere film, belgesel, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık ve montaj teknikleri konusunda bilgi verilecek. Projeye katılmak isteyenler, 15 Ağustostan itibaren aktif hale gelecek www.filmturkey.org adresinden başvuru formlarına ulaşabilirler. Bu projeyle yetenekli Türk gençlerine olanak sunmak, Türk-ABD ilişkilerini daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.''

Dinç, belirlenen öğrencilerin 18 aylık projenin ABD ayağında Amerikalı ailelerin yanında konaklayacaklarını, projede ortaya çıkacak kısa filmlerin, 2010 yılında ''Kültür Başkenti İstanbul'' faaliyetleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi ve Diyarbakır'da 2 ayrı film festivalinde gösterileceğini sözlerine ekledi.Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ise böyle bir projede yer almaktan büyük keyif alacaklarını belirterek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

AA