kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özden: Yasaklama olmaması yanlış

(ANKA)
Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanlarından Yekta Güngör Özden, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılmaması ancak Hazine yardımının yarısının kesilmesi yönündeki kararını eleştirdi. Hazine yardımından yoksun kılmaya neden olanların, siyasi yönden de yasaklanması gerektiğini savunan Özden, "Anayasa bunu amaçlamış değil. Ben Mahkemenin bu yargısına katılmıyorum" dedi.

Özden Anayasa Mahkemesi'nin kararını şöyle değerlendirdi:

"Kapatılmasın diyenlerin de katıldığını zannediyorum ki hazine yaptırımından yoksun kılma yaptırımı uygulanmış. Bu şu demek, kapatılma ağırlık kazanıyor, kapatılmasını gerektiren eylemlerin varlığı, Başsavcının iddiası haklılık kazanıyor. Ancak kapatma daha ağır geldiği için "şimdilik hazine yardımından yoksun kılalım' diyorlar. Burada bir yanlışlık var. Hazine yardımından yoksun kılmaya neden olanların da yasaklanması gerekirdi. Mahkemenin bunu hangi görüşte olduğunu bilmiyorum, ihmal ettiğini ortaya çıkıyor.

"HAZİNE YARDIMINDAN YOKSUN KILINANLARIN SERBEST GEZMESİ GEREKMEZ"

Anayasa'daki son değişiklikle, 69. maddeye eklenen fıkra diyor ki; "kapatma yerine hazine yardımından yoksun cezası verilir' bu da bir kusurdur. Hazine yardımından yoksun kılmaya neden olanların elini kolunu sallayarak serbest gezmesi gerekmez. Anayasa bunu amaçlamış değil. Ben mahkemenin bu yorum bu yargısına katılmıyorum."