kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül-Erdoğan görüşmesi Meclis gündeminde

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gizli görüşmesini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Kılıçdaroğlu, "görüşme neden büyük gizlilik içerisinde gerçekleşmiştir?" diye sordu.

CHP'li Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Temmuz tarihinde büyük bir gizlilik içerisinde, sivil plakalı araçlarla geldikleri Çukurambar Mahallesindeki bir evde 5 saat süren bir görüşme yaptıklarının basına yansıdığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Görüşmenin evinde gerçekleştiği, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, gazetecilerin sorusu üzerine "eşim ve çocuklar zaten burada yoklar, sohbet ettik' şeklinde açıklamada bulunmuştur. Bu açıklama, görüşmenin bir aile ziyareti niteliğinde olmadığını ortaya koymaktadır" dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Görüşme neden büyük gizlilik içerisinde gerçekleşmiştir? Sayın Tekelioğlu'nun söylediği gibi bu bir "sohbet' toplantısı ise, bu görüşmenin kamuoyundan gizlenmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı arasında 5 saat süren bu görüşme; devlet işleri için mi, yoksa içinden geçilen süreçte AKP'nin stratejisinin oluşturulması için mi gerçekleştirilmiştir? Bu görüşme içinden geçilen süreçte AKP'nin stratejisini oluşturmak amacıyla yapıldı ise bu durum Anayasada yer alan cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığı ilkesi ile bağdaşır mı? Eğer devleti işleri için gerçekleşti ise bu görüşmenin resmi mekanlarda gerçekleştirilmemesinin gerekçeleri nedir? Bu görüşmenin, özel bir mekanda gizli olarak gerçekleştirilmesi, resmi mekanların dinlenme olasılığına karşı bir önlem olarak mı düşünülmüştür?"

(ANKA)