kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Muhalefetten karara tepkiler

(ANKA)
Yeni Haber
-Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasında verdiği karara muhalefetten farklı değerlendirmeler geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "Çeşitli yerlerin yaptıkları girişimler, oyunlar, Anayasa Mahkemesi üzerinde oynanmaya çalışan oyunlar oldu ama Anayasa Mahkemesi özerk yapısı ile karar verdi" dedi.

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu kararı "yargı kararıdır herkes saygı duyacak" şeklinde değerlendirirken, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk "Demokrasi adına bu karara sevindim ama bu AKP'nin yanlışı yol demek değil" diye konuştu.



Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasında verdiği karara muhalefetten farklı değerlendirmeler geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "Çeşitli yerlerin yaptıkları girişimler, oyunlar, Anayasa Mahkemesi üzerinde oynanmaya çalışan oyunlar oldu ama Anayasa Mahkemesi özerk yapısı ile karar verdi" dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu kararı "yargı kararıdır herkes saygı duyacak" şeklinde değerlendirirken DTP Genel Başkanı Ahmet Türk "Demokrasi adına bu karara sevindim ama bu AKP'nin yanlışı yol demek değil" diye konuştu.

Karara muhalefet partilerinden gelen tepkiler şöyle:

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk: Demokrasi açısından Anayasa Mahkemesi önemli bir karar verdi. Halkın iradesiyle parlamentoya girmiş, grup oluşturmuş partilerin kapatılması doğru değil. Anayasa Mahkemesi başkanının yaptığı açıklama önemli. Parlamento ve siyasi partilere mesaj verdi. Siyasi partilere düşen, çağdaş dünya ile bütünleşen yeni bir Anayasa ve demokratik değerleri içinde barındıran bir siyaset anlayışı oluşturmaktır. Bu anlayış artık ortaya konulmalı. Demokrasi adına bu karara sevindim ama bu AKP'nin yanlışı yol demek değil.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:Çeşitli yerlerin yaptıkları girişimler, oyunlar, Anayasa Mahkemesi üzerinde oynanmaya çalışan oyunlar oldu ama Anayasa Mahkemesi özerk yapısı ile karar verdi. Peşin hükümlü olanlar, "kapatılacağını' söyleyenler vardı. Bu karar, Anayasa Mahkemesi'nin kendi kararını verdiği ortaya koyuyor. MHP'nin parti kapatmalarla ilgili tavrı bellidir. Herkes de bu karardan bir sonuç çıkarmalı. Kurumları çatıştıran, yıpratan siyaset anlayışı bitmeli. Herkes yargı kararına saygı göstermeli.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu: Yargı kararıdır. Herkes saygı duyacak

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman: Bundan sonra Türkiye'de yargının rejimin teminatı olup olmayacağı konusunda bende bir soru işareti oluştu. Kişisel görüşüm, Anayasa bir kere delindi. Bunda sonra delik deşik bir Anayasa ve delik deşik Anayasa Mahkemesi olur.

DTP Milletvekili Sırrı Sakık: Anayasa Mahkemesi bizim davamızda da hazine yardımı kararı versin. Biz tüm mal varlığımızı mahkemeye bağışlayacağız zaten.