kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

El Kaide'den Suudi Kral'a ölüm 'fetva'sı

El Kaide lideri El Libi, Madrid'de dinlerarası konferans düzenleyen Kral Abdullah için 'İslam'ı diğer dinlerle bir tutuyor' diyerek ölüm çağrısı yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
El Kaide'den Suudi Kral'a ölüm 'fetva'sı
Temmuz ayı başında İspanya'nın başkenti Madrid, üç büyük dinin yetkililerini, Hindu ve Budist din adamlarını bir araya getiren büyük bir dinlerarası konferansa ev sahipliği yaptı. 3 gün süren konferansa İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birlikte İslam dünyasından önemli bir isim Suudi Arabistan Kralı Abdullah da ev sahipliği yaptı. İslam dünyasının en tutucu ülkelerinden birinin hükümdarının böyle bir konferansa fikir babalığı yapıyor oluşu büyük yankı uyandırmıştı.

"ISLAM'A HAKARET EDİYOR"
Toplantının üzerinden 15 gün henüz geçmişken dün El Kaide'nin üst düzey liderlerinden Ebu Yahya el Libi'nin bir kaseti radikal internet sitelerinde yayınlandı. El Libi, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın öldürülmesi çağrısında bulundu. Madrid'deki dinler arası konferansa nefret kusan El Libi, "İslam'ı diğer dinlerle bir tutmak İslam'a hakarettir. Kendini ateizmin lideri olarak tanımlayan böyle bir zorbayı öldürmek en inançlı hareketlerden biridir" dedi.

11 EYLÜL SONRASI DEĞİŞTİ
El Libi, "Suudi zorbanın dinler arası diyalog çağrısı Haçlı seferinin bir parçasından ibarettir. Yapılan İslam'a sırt dönme çağrısıdır" dedi ve Suudi Kral'ın en kısa süre içinde öldürülmesi çağrısında bulundu. Vahabilik olarak bilinen, Sünni İslamın Suudi Arabistan'da uygulanan katı şekli, diğer inançlara, hatta İslam'ın diğer formlarına karşı tahammülsüz olmakla eleştiriliyor. Ancak 11 Eylül saldırılarında Suudilerin yer alması sonrası Suudi Arabistan imajını düzeltmek için dinler arası diyalog konularına eğilmeye başladı.