kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sezer: Karara saygılı olmak durumundayız

(A.A)
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararına ilişkin olarak, herkesin karara saygı göstermesi gerektiğini belirterek, ''Şimdi bize siyaseten AK Parti'yi yenme fırsatı yaratıldı'' dedi.

Sezer, Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdiğini, ancak ''laikliğe karşı fiillerin odağı haline geldiği tespitini de yaptığını'' savundu.

AK Parti hükümetinin, Türkiye'yi iyi yönetemediğini ileri süren Sezer, ''Şimdi bize siyaseten AK Parti'yi yenme fırsatı yaratıldı. Bu imkan önümüzde duruyor'' dedi. Sezer, şöyle devam etti:

''Anayasa Mahkemesinin kararına saygılı olmak durumundayız. Biz DSP olarak saygılıyız da. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacağına göre DSP, AK Parti'yi siyaseten yenmek için çalışmalarını sürdürecektir. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal açıdan, yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği yere gelmesi için elinden geleni yapacaktır.''

Anayasa Mahkemesinin kararını tartışmayı doğru bulmadığını ifade eden Sezer, ancak AK Parti'nin Türkiye'yi iki kutuplu bir hale getirdiğini, bu durumdan hiç kimsenin medet ummaması gerektiğini vurguladı. Sezer, ''AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımız, ülkeyi geliştirmek yerine başka işlerle uğraşsın diye oy vermemişti. Ancak onların da bundan sonra gönül rahatlığıyla oy verebilecekleri, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimini düşünen, laik, demokratik cumhuriyete sahip çıkan bir parti var, DSP var'' diye konuştu.