kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haydi büyükler kampa!

01.07.2008
Hep çocuklar yaz kamplarına katılıp tatillerini hem verimli hem de eğlenceli bir şekilde değerlendirecek değiller ya. Özellikle son yıllarda sayıları hızla artan "büyüklere özel kamplar" kendinizi yeniden keşfetmenizi, ruhen ve bedenen yenilenmiş olarak şehre dönmenizi sağlıyor. İşte birkaç kamp rotası ve uygulanan programlar

SANATLA İÇ İÇE

Fethiye ile Ölüdeniz arasında terkedilmiş bir Rum köyüolan Kayaköy'de doğa, tarih, deniz ve sanatla iç içe alternatif bir tatil yapmak istiyorsanız, Kayaköy Sanat Kampı'nda çok şey bulacaksınız.

Yemyeşil bir alan içindeki kampta taş pansiyon odalarında konaklayabilir,atölye çalışmaları yapacağınız ortak yaşam alanlarında öğlene kadar keyifli zaman geçirebilirsiniz. Kamp hayatı ise oldukça eğlenceli ve hareketli.


Kayaköy Sanat Kampı

Atölye çalışmalarının ardından günün ikinci yarısında çevredeki doğal ve tarihi alanlara yürüyüşler düzenleniyor. Her yürüyüşün sonunda bir deniz keyfi var. Kamp çevresinde aylaklık yapmak, okuyup yazmak, düşünüp hayal kurmak için de uygun köşeler bulunuyor.

Geceleri dia/film gösterisi ve söyleşisinin yanı sıra, müzik ve sohbet bu etkinliklerin kaçınılmazlarıYamaç paraşütü, binicilik, su sporlarıserbest zamanlarda yapılacak aktivitelerdenKayaköySanat Kampı'nda fotoğraf, resim, seramik, kısa filmyapımı, yoga, ebru sanatı, perküsyon (ritim), salsa,meditasyon, kabak boyama, kilim dokuma, mozaik, drama,ahşap oyma ve boyama, deri mask yapımı, sıcak cammineleme çalışmaları yürütülüyor.

Ayrıca odada değil deyıldızların altında çadır keyfi yapmak isteyenler için de hemçadır alanları hem de çadırlar bulunuyor. Size düşen sırtçantanızı alıp yollara düşmek olacak! Haftalık konaklamaücreti odalarda 495 YTL, çadır ve ahşap çardaklarda395 YTL. olarak belirlenmiş.

Tel: (0312) 428 20 96


RUHEN VE BEDENEN TEMİZLİK


Hızır Kamp

Kazdağları'nın eteklerinde Zeytinli Çayı'nın kenarında bulunan Hızır Kamp,tam bir meditasyon kampı5-9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecekolan Ayurvedik Temizlenme ve Meditasyon Kampı'nda, Ayurveda yani "HayatBilgisi"nin öğretisine göre bedeninizi dengelemeyi ve değişik meditasyonteknikleri ile bu denge halinizden bir uyum yaratmayı öğreneceksiniz.

Hergün üç kere gerçekleşecek olan meditasyon buluşmalarında Vipasana, ÇakraNefes, Osho Dynamic, Osho Kundalini ve Nadabrahma meditasyon tekniklerinideneyimleyeceksiniz. 8-13 Temmuz'da ise kampta Kekeça Beden PerküsyonAtölyesi düzenleniyor. Ritm duygunuzun peşinden gitmek istiyorsanız bu atölyeçalışması tam size göre. Eğer taş evde kalacaksanız günlük 80 YTL., kampçadırında kalacaksanız da 45 YTL. ödemeniz gerekiyor.

Tel: (0539) 978 61 65 - www.hizirkamp.com

RESİM VE SERAMİK TUTKUNLARINA


Art Blue Sanat

Doğanın kucağında içinizdekisanatçıyla baş başakalabileceğiniz, yetenekleriniziyeniden keşfedebileceğiniz sanatdolu bir yer Art Blue Sanat.

Buradaister pansiyonda, istersenizçadırda kalabilir, kampın organikmutfağında kuş sesleri içindeyemeğinizi yiyebilir ve çevregezilerine katılabilirsiniz. Eğerbiraz maceraperest olduğunuzudüşünüyorsanız, paraşüttecrübeniz de varsa civardakiLülük Dağı'na kucak açabilirsiniz.

Yaptığınız resim veya seramik çalışmalarını da kamp süresibitiminde yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca yürüyüşler esnasında yörüklerin izlediği patikaları katırlar eşliğinde izleyip, akşamları yörük ailelerinin yanında konaklayabilecek ve yaşam biçimlerini gözlemleyebileceksiniz.

Hayvanları ve yürüyüşleri seviyorsanız mutlaka bu aktiviteye katılmalısınız. Fiyatlara gelince; yarım pansiyon konaklama, sanatsal ve sportif faaliyetler, çevre bölgelere geziler dâhil kişi başı haftalık 300 YTL. olarak belirlenmiş.

Tel: (0252) 653 00 10

SANAT DOLU BİR TATİL


Eflatun Kamp

Kaş'ın Çukurbağ Köyü'nde bulunan Eflatun Kamp, atölye çalışmaları ve etkinlikleriyle kamplar içerisinde en popüler olanlarından. Burada ister atölye çalışmalarına katılabilir,ister kültür turları ve tekne gezileri ile Akdeniz'in büyülü mavisine kulaç atabilirsiniz. Üstelik kampta kalanların atölye çalışmalarına katılma zorunluluğu da yok.

Yoga,meditasyon, Qui Gong, krital terapi ve reiki kampın en önemli çalışmaları arasında. Eğer kitap kurduysanız,dünya edebiyatının en seçkin örneklerinden antropoloji ve arkeoloji kitaplarına kadar farklı eserlerin bulunduğu eşsiz bir kütüphane de Eflatun Kamp'ta sizi bekliyor. İçindeki sanatçı ruhu ortaya çıkarmak isteyenler de resim, mozaik,el sanatları, fotoğraf gibi sanatın farklı katmanlarında kendilerini keşfetme fırsatı bulabilecekler.

Dileyenler farklı disiplinlerdeki yerli ve yabancı sanatçıların, farklı dönemlerdeki workshop'larına da katılabilirler. KampTemmuz ayında birçok sergiye ev sahipliği yapacak.3-31 Temmuz tarihlerinde Hemler Gross/Petra Bonomi çalışmaları Eflatun Kamp'ta sergilenecek. Fiyatlar ise bütçenizi zorlamayacak şekilde belirlenmiş. Temel sanat eğitimi, atölye çalışmaları, antik Likya yürüyüşleri,transferler, tekne turu dâhil haftalık 620 YTL. ile dolu dizgin bir tatil yapma fırsatı bulabileceksiniz.

Tel: (0242) 839 54 49

YEPYENİ BİR PENCERE


Adatepe Taş Mektep

İstanbul'a sadece birkaç saat uzaklıkta hem kişisel gelişiminizi ilerletip, hem de huzur içerisinde tatil yapmak istiyorsanız Taş Mektep Seminerleri'ni kaçırmamalısınız.Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesine bağlı Adapte Köyü'nde1999 yılından bu yana sanat tarihi, felsefe, heykel, müzikve fotoğraf konularında seminerler düzenleyen Taş Mektep'in yaz programı oldukça yoğun.

Eylül ayına kadarsürecek olan atölye çalışmaları kişisel keşfinizde oldukçaönemli rol yonuyor. 10-13 Temmuz'da 20 Yapıtta 20.Yüzyılı Okumak konulu seminer Kamil Fırat ve Zerrin İren Boynudelik tarafından düzenleniyor ve dersin ücreti 150 YTL. 14-20 Temmuz tarihleri arasındaki Heykel Atölyesi her seviyeden sanatçılar için.

Çalışmada ahşap malzemeile zeytin kütüklerine form verecek, yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceksiniz. Bu atölye çalışmasının da ders ücreti 250 YTL. Temmuz ayının son atölye çalışması Abdullah Hekimhan tarafından verilen Dijital Fotoğraf ÇekimTeknikleri Atölyesi. Bu atölye ile dijital fotoğraf makinenizin sınırlarını zorlayacaksınız. Bu atölye çalışmasının dersücreti 150 YTL. olarak belirlenmiş. Taş Mektep'de derslerbu kadarla sınırlı değil ve tüm yaz boyunca devam ediyor.

Derslerden arta kalan zamanlarda, öğleden sonralarını deniz kıyısında ya da doğa harikası yürüyüş parkurlarında temiz hava eşliiğinde değerlendirebilirsiniz. Organizasyon ekibi konaklamayı üstlenmiyor ama yardımcı oluyor.Üstelik şirin Adatepe Köyü'nde temiz ve bir o kadar darahat pansiyonlar bulunuyor.

Tel: (0212) 227 64 67/ (0286) 752 59 99

HOBİ VE EĞİTİM BİR ARADA


Ecoclub Inlycia

Ailenizle, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza doğa, tarih ve kültürle birlikte,sakin, sağlıklı, bol seçenekli, huzur dolu bir tatil geçirmeye ne dersiniz?Cevabınız "Evet" ise Ecoclub Inlycia tam size göre bir yer.

Kampın yaz programıda oldukça yoğun ve eğitim dolu. 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasındaki Pin-hole (İğne deliği) Fotoğraf Atölyesi, dijital makineleri kıskandıran fotoğraflar çekmeyi hedefliyor. Eğitmen Oğuz Meriç yönetimindeki atölyede çok basit temel malzeme ile pozlama, karanlık oda ve çekim tekniklerini öğrenebilirsiniz.

27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasındaki yoga kampı ise tatilde yoga ile tanışmanızı, beden ve zihninizi dinlendirmenizi sağlıyor. Temmuz ayının son çalışması ise 20-26 Temmuz arasındaki mozaik atölyesi.

Canlı renklerdeseramikler, cam mozaikleri, küçük renkli çakıl taşları, doğal malzemeler,mozaik sanatıyla birleşiyor ve yaşam alanlarınızı süslüyor. Fiyatlar ise, oldukçaseçenekli. Eğer bungalovda kalacaksanız haftalık 665 YTL., çadırda 575 YTL. vesadece atölye çalışmalarına katılacaksanız da 250 YTL. ödemeniz gerekiyor.

Tel: (0252) 645 13 94