kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maçtan notlar

Yeni Haber
Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında MTK Budapeşte ile yaptığı mücadelede sezonun ilk resmi maçına çıktı.

Fenerbahçe Futbol Takımı sezonun, teknik direktör Luis Aragones de takımının başındaki ilk resmi maçına Avrupa kupası mücadelesiyle çıktı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son Avrupa kupası maçını geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Chelsea ile yapan sarı-lacivertliler, yeni sezonu da bir Avrupa kupası maçıyla resmen açtı.

Fenerbahçe, UEFA Kupası 1. tur mücadelesinde MTK Budapeşte ile 30 Eylül 1999'da Kadıköy'de yaptığı rövanş karşılaşmanın ardından 9 yıl sonra rakibini yine Kadıköy'de konuk etti.

HAZIRLIK MAÇININ KADROSU DEĞİŞMEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, MTK Budapeşte karşısında, hazırlık maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk'i 2-1 mağlup eden ilk 11 kişilik kadrosunu değiştirmedi.

Sarı-lacivertli ekibin ilk 11'inde yeni transferlerden sadece Güiza yer alırken, Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz yedekler arasında yer buldu. İspanyol teknik adam, askerlik görevi nedeniyle takımın çalışmalarına geç katılan Emre'ye bu maçta ilk 11'de şans vermedi.

Emre, MTK Budapeşte maçında Fenerbahçe formasıyla ilk kez Kadıköy'de bir karşılaşmanın kadrosunda yer aldı.

Sarı-lacivertli ekipte, Kezman, Ali, Yasin, Deniz, Mert ve Maldonado'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Deivid, Tümer ve Vederson maç kadrosuna alınmadı.

''RAMBO'' GERİ DÖNDÜ...

Fenerbahçe fanatiği Rambo lakaplı taraftarı Okan Güler, maç öncesi tribünlerden atlayarak sahaya girdi.

Fenerbahçeli futbolculara doğru koşan ''Rambo'' Roberto Carlos'un bacağına sarıldı. Güvenlik görevlileri, fanatik taraftarı, yıldız futbolcudan ayırmakta bir süre zorlandı, daha sonra saha dışına çıkardı.

TARAFTAR TERÖRÜ LANETLEDİ


Sarı-lacivertli taraftarlar, tribünde astıkları pankartla, Güngören'de meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi. Migros kale arkası üst tribünün önündeki demirlere ''Terörü Lanetliyoruz'' yazılı pankart asıldı.

MARATON ÜST TRİBÜNDE KAVGA

İki takım maç için ısındığı sırada Maraton üst tribünde taraftarlar arasında kavga çıktı. Tribünde yaşanan arbedede birbirini kovalayan taraftarlar arasında yumruklaşmalar olduğu görülürken, kavga güvenlik güçlerince yatıştırılmaya çalışıldı.

Öte yandan, Maraton alt tribün girişinde bir kapıda güvenlik kontrolü nedeniyle yığılma olunca gerginlik yaşandı.

NOTLAR


Fenerbahçe'nin eski Macar teknik direktörü Karlman Meszöly de karşılaşmayı izledi. Macaristan Futbol Federasyonu'nun genel sekreterliğini yapan Meszöly, MTK Budapeşte kafilesinin başkanı olarak İstanbul'a gelerek, Kadıköy'de iki ekibin mücadelesini izledi.

Karşılaşmada tribünlerin büyük bir bölümü dolarken, özellikle migros kale arkası tribünü olmak üzere bazı tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma oyuncusu Edu, forma numarasını değiştirerek MTK Budapeşte maçına 4 numaralı yeni formasıyla çıktı.

Ezeli rakipleri Galatasaray'a gönderme yapan bir grup taraftarın, ''Emre bitti, sıra Arda'da'' pankartı açtıkları görüldü.
21:00
Fenerbahçe SK - MTK
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı