kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sinem Demir: Recep İvedik'in sevdiği kız hariç, kaybetme korkusu hiç yok!

İvedik masallardaki iyi kalpli devmiş!

Son zamanların en çok tartışılan tiplemesi Recep İvedik, bir film kahramanından çok 'aileden biri' oldu. Psikolog Sinem Demir'e göre; İvedik'in bebek masumiyeti sevildi..
Medical Park Fatih Hastanesi'nden Klinik Psikolog Sinem Demir son zamanların en tartışılan film kahramanı 'Recep İvedik'i analiz etti! Şahan Gökbakar'ın canlandırdığı 'İvedik'i masallardaki iyi kalpli deve benzeten Demir şöyle konuştu:

İÇİMİZDEKİ BEBEK!
"Recep İvedik'te en ufak düzeyde bir 'güç-otorite figürü' algısı yok. Herkese aynı! Otel sahibi, müdür, şef gibi 'güç-otorite'yi anımsatan biriyle muhatap olmak, onun klasik tutumlarını değiştirmesi için bir sebep değil. Şimdi yumuşar, alttan alır dediğiniz anda 'heavy metalci' gençlere nasıl davrandıysa, otel sahibine de aynı şekilde davranıyor. 'Kadınlara nazik olur' dediğinizde; üst kattaki komşusuna davranışıyla, otostop çeken kadınlara davranışı arasında farklılık yok." Recep İvedik'in hep beklentilerimizi ters yüz ettiğini söyleyen Sinem Demir, "O 'içimizdeki bebek'e hitap ediyor. Tıpkı, 1999'daki deprem sonrası Türkiye'ye gelen ABD eski Başkanı Bill Clinton'un burnunu sıkan Erkan bebek gibi... Bizim artık pek çok sorumluluklarımız varken, bir bebeğin umursamazlığı, 'içimizdeki bebek'i ferahlatır. Bebek için ABD Başkanı Clinton yok, bir burun var. Recep İvedik işte bunun için çok sevildi" dedi.
Haberin fotoğrafları