kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Güvenlik mi lüks mü?

MESLEKTAŞIM Cengiz Semercioğlu yurtdışı seyahatinden dönüşte Türk Hava Yolları'nın yemeklerini metal çatal-kaşık-bıçak ile servis etmesini "abartılı" ama "başarılı" bulmuş. Demiş ki, "Üç çatal, iki bıçak ve bir tatlı kaşığı... Ne oluyor? En pahalısından bir Fransız restoranında mıyız? En azından bir çatal eksikle aynı yemek yenilebilir. THY bu kadar iyi bir havayolu işte, diğer havayollarında plastik çatal bıçağa talim ederken bizimkinde hizmetin fazlalığını yazıyoruz..." Yıllar önce Frankfurt Havaalanı'ndan dönüşte bir hanım arkadaşımızın el çantasında tırnak törpüsü bulunduğu için bagajlarımız kurt köpekli Alman polisler tarafından didik didik aranmıştı. Sonra THY uçağına bindik ki bir de ne görelim? Metal çatal-bıçakla yemek servisi yapılıyor!.. Olayı görüntüleyip, haber yapmıştım. Diğer havayolu şirketlerinin plastik çatal-bıçak kullanmaları, fukaralıklarından değil, yolcularının güvenliğini düşündüklerinden. Hatırlasana Cengiz, 11 Eylül'de teröristler hostesin gırtlağına maket bıçağı dayayıp, kokpite girmemişler miydi? Ben uçakta elimle yemeye bile razıyım. Yeter ki sağ salim yere inebileyim...