kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Günlerde pasta börek yemeyin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Pasta ve börekli günlerden vazgeçin ya da bunlara gitmeden önce, ev sahibine zayıflama programında olduğunuzu söyleyin. Kendinize mönü içinden uygun bir yiyecek seçin.

*
Tatlandırıcı geçiş döneminde kullanılabilir ama sonra bırakın. Çok tatlandırıcı kullananlarda aşırı iştah artışı oluyor. Özellikle öğlenden sonra iştahınız artabilir. Yeşilçay içmeyi ihmal etmeyin.

* Meyve, yemekten bir saat önce ya da sonra yenebilir. Yemekten hemen sonra, meyve yemeyin. Her türlü meyveden bir avuç tüketilmesini öneririm. Ancak üzümü tercih etmeyin çünkü kilo aldırır. Yemekten önce yiyeceğiniz elma ise sizi tok tutar. Sizi acıktırmıyorsa aralarda da elma yiyebilirsiniz.

*
Aç kalmayın ama sürekli yemek yemek gibi bir çabanız da olmasın. Size yumurta beyazını, 'genç piliç' dediğimiz beyaz etleri ve balık etini öneririm.

* Yeme krizine kapılıp geceyarısı kendinizi buzdolabının önünde bulduğunuzda, bir elma alıp dolabı kapatmayıı bilin. Kilolar, en çok bu sırada alınır.

*
Bir gün diyeti bozdunuz diye dünyanın sonu gelmez. Bu sorunu ertesi gün dengeleyin. Ama bunu kesinlikle alışkanlık haline getirmeyin.