kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu: Eylem olabilir

İstanbul Güngören'deki kanlı terör eyleminin ardından gözler bombalı saldırıyı kimin gerçekleştirmiş olabileceği üzerine odaklandı. İlk tespitlere göre eylemin terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.



*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TARİF EDİYORDU
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında geçen hafta çarşamba günü yapılan ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un da katıldığı Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında, istihbarat raporları doğrultusunda PKK'nın olası eylemlerine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunuldu. Toplantıda yapılan tespit, Göngören'deki kanlı saldırıyı tarif eder gibiydi: "Son operasyonlarla birlikte PKK'nın lider kadrosunda ciddi sıkıntılar, kafa karışıklığı ve mutabakatsızlık var. Lider kadro, eylemlerin şekli üzerinde anlaşamıyor. Bu nedenle yapılacak muhtemel eylemlerin tarzını kestirmek zor ancak örgütün alışılagelmişin dışında farklı eylem girişimleri olabilir."

TEDBİRLER
Toplantıda ayrıca terör örgütü PKK'ya yönelik son operasyonlar ile önümüzdeki dönemde alınacak ek tedbirler de konuşuldu. Örgüt içindeki karışıklığın her geçen gün arttığı ifade edilen toplantıda, Türkiye'nin gerek ekonomik gerekse askeri yönden bu ortamdan istifade etmesi gerektiğine dikkat çekildi.