kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

30 YTL'ye renkli lens!

Yeni Haber
Tatil sezonunda özellikle kadınlar tarafından ilgi gösterilen renkli lenslerin en çok 3 aylık kullanım süresi bulunanların fiyatı 30 YTL'ye kadar düştü.Bursa'da tıbbi malzeme ve kontakt lens satan bir firmanın sahibi Sevdiye Kurt, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte renkli lens satışlarında önemli derecede artış olduğunu söyledi.

Lens fiyatlarının 30 YTL'den başlayıp 300 YTL'ye kadar çıktığını anlatan Kurt, sadece yaz aylarında göz renklerini değiştirmek isteyenlerin genellikle 3 aylık kullanım süresi olan ve fiyatı 30 YTL'ye kadar düşen lenslere ilgi gösterdiğini belirtti.

Son yıllarda erkeklerin de renkli lenslere ilgi göstermeye başladığını ifade eden Kurt, ''Kişisel bakımına ve görünüşüne önem veren kadın ve erkekler, yaz sezonunda değişiklik olsun diye renkli kontakt lens alıyor. Satışlarımız önemli ölçüde arttı. En fazla 3 aylık kullanımı
olan lensler satılıyor'' dedi.

Lenslerde, mavi, yeşil, ela gibi doğal renklerin yanı sıra farklı renklerin de kullanıldığını anlatan Kurt, ''Kurt gözü veya üzerinde dolar işareti olan, kırmızı ve benzeri renkteki sıra dışı lensler de satılıyor. Bu sıra dışı lensleri çoğunlukla lise öğrencileri alıyor. Bunun dışında mavi, yeşil ve gri renkli lensler büyük ilgi görüyor'' diye konuştu.

Gözlerinde herhangi bir sağlık problemi olan müşterilerine lens almamaları konusunda uyarıda bulunduklarını ifade eden Kurt, göz sağlığının korunması açısından lenslerin nasıl takılıp, çıkarılacağı konusunda satış öncesi alıcılara ayrıntılı bilgi verdiklerini sözlerine ekledi.

AA