kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En ''Ekonomik'' tatil

12.07.2008
Akdeniz sahilleri, her şey dahil fiyatlarıyla bütçe zorlayan yıldızlı otellerin yanı sıra çadır kampı alanlarıyla da tatilini ucuza mal etmek isteyenlere alternatif sunuyor.Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinin birkaç kilometre batısındaki koyda yer alan Boğsak kamp alanı, hava sıcaklığındaki artışla birlikte tatilcilerle doldu.

Yeşil ve mavinin birleştiği koyda, 11 dönüm arazi üzerine kurulu, 20 çadır ve 70 karavanın yer aldığı denize sıfır konumundaki kamp alanında, tatilcilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi bulunabiliyor.Çadır ve karavanda tatil yapanlar, kampın ortak kullanıma açık çamaşırhane, bulaşıkhane, mutfak, duş, market, kafe ve fırın gibi her türlü hizmetlerden yararlanabiliyor.

Elektrik ve su sıkıntısının yaşanmadığı kampta, her gün çeşitli spor aktiviteleri ve eğlence programları düzenleniyor. 4 kişilik bir ailenin rahatlıkla kalabileceği çadır ve karavanların günlük kira bedeli ise 20 YTL.Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ambarlarından biri olarak gösterilen Mersin'in sahilindeki çadır ve karavan tatili sırasında, yörede bol miktarda bulunan ucuz sebze ve meyve gıda harcamalarını asgari seviyeye çekiyor.

Sıkma, ayran ve gözlemecilerin yol boyunca hizmet verdiği kamplarda, günlük kira ve gıda harcamaları dahil bir kişinin günlük tatil harcaması 10-15 YTL'yi geçmiyor.

Kamp alanlarında konaklama yapmayıp, sadece günübirlik kalmak isteyenlerden ise günlük 5 YTL giriş ücreti alınıyor.S.S Boğsak Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Hayri Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kampına sadece yerli turistlerin değil, taş binalardan sıkılan, doğa ile baş başa kalmak isteyen yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiğini belirterek, ''Burada kişi başı tatili 10-15 YTL'yi geçmiyor. Yıldızlı otellerde her şey dahil bir kişinin bile tatil yapamayacağı ücret karşılığında, 4 kişi birden tatilini yapabiliyor'' dedi.

Kamp yapan tatilciler ise Torosların yeşili, Akdeniz'in mavisi ve altın sarısı kumsalı ile bir cenneti andıran Akdeniz sahili koylarının tadını en ucuz maliyetle çıkardıklarını söylediler.

AA