kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAŞBAKAN ÜÇ TABUT TAŞIDI İstanbul Müftü Vekili'nin kıldırdığı namazın ardından, tabutlar cenaze araçlarına taşındı. Hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirince, cenaze alanına ambulans istendi. Başbakan Erdoğan cenazeleri, cenaze arabalarına kadar omzunda taşıdı.

Hain saldırıda ölenler son yolculuğuna uğurlandı

Güngören'i kana bulayan hain saldırıda hayatını kaybeden 10 kişi için dün Güngören Fetih Camisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Karnında bebeğiyle ölen Filiz İkiz, Halit Öge, Sebahat Kuş, Fikri Kuş, Yunus Öztürk, Şeyma Özkan, Alim Mantarcı, Macide Aydın, Furkan Şentürk ve Aleyna Çelik'in Türk bayrağına sarılı cenazeleri, törenin yapılacağı alana, "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde getirildi. İstanbul'un dört bir yanından binlerce kişi, cenaze namazı için Güngören Fetih Camisi'ne akın etti. Cenaze alanına sığmayan kalabalık yollarda saf tuttu. Cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Saldırıda hayatını kaybeden Furkan Şentürk'ün (14) bir yakını Erdoğan'a sarılıp ağladı. Acılı vatandaşı Erdoğan teselli etmeye çalıştı.



*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TEKBİR GETİRDİLER
Cenazelerin taşınması sırasında ise üç hilal bayrak taşıyan ve Alperen Ocakları şeklinde pankart açan bir grup tekbir getirip "Kahrolsun PKK", ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı. Öfkeli grup daha sonra slogan atarak Başbakan Erdoğan'ın olduğu yere doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada Çevik Kuvvet polisleri ve korumalar Başbakan'ın çevresinde etten duvar ördü. Öfkeli grup ellerindeki Türk bayraklarını Başbakan Erdoğan'a doğru salladı. Bu sırada polis grubun arasına girerek ikiye böldü. Ve bu itiş kakış arasında küçük bir arbede yaşandı.
Haberin fotoğrafları