kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bombacı iki kişinin eşkalleri belirlendi

Dünyanın da büyük nefretle kınadığı İstanbul'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak soruşturma ve inceleme büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Korkunç geceyi yaşayan Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı'nda dün sabah saatlerinden itibaren polis ve belediye görevlilerinin hummalı bir çalışması vardı. 10 dakika arayla 2 ayrı patlamanın yaşandığı ve araç trafiğine kapalı olan Menderes Çıkmazı, erken saatlerden itibaren yaya geçişine de kapatıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, patlayıcının özelliği ile saldırganların kimliğini belirlemeye yardımcı olabilecek her türlü delili tek tek topladı. Kanlı saldırıyı gerçekleştirenlerin iki kişi olduğu belirlendi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri MOBESE ve güvenlik kameralarında yaptığı incelemede bombacıların 2 kişi olduğunu tespit etti. Saldırganların eşkalleri de belirlendi. Polisin incelemesinin ardından da belediye ekipleri patlamanın izlerini silmeye çalıştı. Güngören Belediyesi'ne ait temizlik ekipleri, patlamanın etkisiyle kırılan camları yeniledi, paramparça olan beton çöp kutularının molozlarını kepçelerle kaldırdı. Ayrıca patlamada hasar gören binaların yıkıntıları da vinçlerle taşındı.



*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

KAMERALAR İNCELENİYOR
Öte yandan polis saldırıyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Caddeyi gören tüm MOBESE kameraları ile işyerlerine ait kameralar kare kare inceleniyor. MOBESE kamerasında yapılan incelemede ilk bombanın çöp poşetine bir poset içersinde konulduğu belirlendi. Polis, tüm delilleri tek tek incelediği soruşturma kapsamında, bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını kesinleştirdi.

4 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
Saldırının ardından polis, biri MOBESE kameralarına takılan, üçü bir apartmanın bodrum katına gizlenen 4 kişiyi gözaltına aldı. Ancak gözaltına alınanlar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Patlamaların hemen ardından polise, Şevketdağ caddesi İlke Apartmanı kömürlüğünde 3 kişinin bulunduğu ihbarı geldi. Polis, apartman yöneticisinden aldığı anahtarla kömürlüğü açtı. Bu sırada polisin "dur" ihtarına uymayan 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yaşları 16-17 arasında değişen şüphelilerin polise, bombalamadan korktukları için apartman kömürlüğüne sığındıklarını söyledikleri öğrenildi. 3 genç serbest bırakılırken, sabaha karşı MOBESE kameralarına takılan ve adı açıklanmayan yeşil kazaklı bir kişi gözaltına alındı.

ÖLÜ SAYISI 17'YE YÜKSELDİ
Bu kişi de sorgusunun ardından, saldırıyla bağlantısı bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Kanlı saldırıyla ilgili terör ve organize suçlara bakmakla görevli özel yetkili Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. İstanbul Valisi Muammer Güler, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ölü sayısının 17'ye yükseldiğini bildirdi.

'ZARARLAR KARŞILANACAK'
Güler, halen hastanelerde 6'sı ağır 40 yaralının tedavi altında olduğunu söyledi. Güler, "Bizim teknik değerlendirmelere, alınması gereken ikinci, hatta üçüncü teyitlere dayanmadan bir bomba türünü açıklamamız mümkün değil" dedi. 40'a yakın konutta, 32 işyerinde ve 13 araçta hasarlar tespit edildiğini bildiren Güler "Zararlar karşılanacak"dedi.

TÜRK BAYRAKLI PROTESTO
Başbakan Erdoğan'ın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından bir grup vatandaş, Türk bayrakları açarak protesto gösterisi yaptı. Terörü lanetleyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Grup daha sonra, cenazelerinin kaldırılacağı, meydandaki Fetih Camisi'ne yürüdü.