kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Japonya balistik füze kalkanı denedi

Yeni Haber
Japonya Savunma Bakanı Şigeru İşiba, düzenlediği basın toplantısında, başkent Tokyo'daki Savunma Bakanlığı karargahında dün karadan havaya PAC-3 Patriot füzesi kalkanı denediklerini belirtti.

Bir bakanlık sözcüsü de Japonya'nın geçen yıl konuşlandırdığı PAC-3'lerin tatbikatına savunma güçlerinden 250 dolayında askerin katıldığını belirtti.

Sözcü, tatbikatın amacının, askerlerin sistemi etkili ve güvenli bir şekilde kullanma kabiliyetini ölçmek olduğunu söyledi, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle daha ayrıntılı bilginin açıklanmayacağını kaydetti.Japonya, Kuzey Kore'den gelebilecek tehditlere karşı ABD ile uyguladığı ortak programla füze savunma sistemini güçlendiriyor. Kuzey Kore'nin, karşılıklı güvenlik anlaşması çerçevesinde konuşlandırılan 50 bin civarında Amerikan askerinin bulunduğu Japonya'daki herhangi bir hedefe ulaşabilecek kapasitede füzeleri bulunuyor.

Tokyo ve Washington, Kuzey Kore'nin 2006'da yaptığı füze denemesi ve nükleer denemelerden sonra ortak füze savunma programını hızlandırmıştı.

AA