kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zordan kolaya sıralayın

* Tercih listenizi istek sıranızı bozmadan, yerleşmeniz zor olandan kolaya göre sıralayın

* Liseden hangi alandan mezunsanız bu alanla ilgili yüksek öğretim programlarını tercih ettiğinizde yerleştirilme şansınız daha fazla olacak. Mezun olduğunuz alana hangi yükseköğretim programlarının uygun olduğunu tablodan inceleyin.

* İlk birkaç tercihinizi "Puanım yeterli olmaz, başarı sıram gerilerde" düşüncesine kapılmadan, istediğiniz bölümleri düşünerek yapabilirsiniz.

* Programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranın. Bir üstteki tercih bir alttaki tercihe göre daha çok istenen tercih olsun.

* 2008-ÖSS sonuçları hem giren adayların yapısı açısından hem de kontenjanların önemeli ölçüde arttırılmasından dolayı 2007-ÖSS sonuçları ile karşılaştırılamaz. Sadece bir fikir verebilir. Yapmanız gereken artış oranlarını bulmak ve buna göre tercih yapmaktır.

* "Mutlaka bir yükseköğretim programına yerleşmeliyim" diyorsanız kendi başarı sıranızın çok daha gerisinde başarı sırasına sahip olan yüksek öğretim programlarına da tercih listenizde yer verip kendinizi garantiye almalısınız.

* Tercihlerinizi istek sıranıza göre oluşturduktan sonra, tercih ettiğiniz yükseköğretim programlarının 7 basamaklı kodlarını 2008-ÖSYS kılavuzundan dikkatli bir şekilde hatasız olarak önce tercih listenize yazın. Kodları dikkatlice kontrol ettikten sonra tercih formuna yazıp kodlayın.