kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DUBLE YAPTI... Nadal, bu sene hem Roland Garros hem de Wimbledon’ı şampiyon olarak bitirdi. İspanyol raket, iki finalde de Federer’i mağlup etmeyi başardı.

Kral devrilecek mi?

Teniste 2 Şubat 2004'ten beri dünya 1 numarası olan Federer, Master Serisi'nin Cincinnati ayağında yarı finalden önce elenir, takipçisi Nadal da bu turnuvayı kazanırsa zirveden inecek..
ATP Masters Serisi'nin Toronto ayağındaki Rogers Cup'ta Nicolas Kiefer'i yenerek 12. kez kupayı kaldıran dünya 1. numarası Roger Federer'in tahtı sallanıyor. 2008 senesinde bekleneni veremeyen ve hiç Grand Slam kazanamayan Federer'in takipçisi İspanyol raket Rafael Nadal tam 157 haftadır süren ve bir rekor olan ikinciliğine Cincinnati'de son verebilir. Roland Garros ve Wimbledon finallerinde yendiği Federer ile arasındaki puan farkını 300'e kadar indiren Nadal eğer bu turnuvada Pazar günü oynanacak finale kadar yükselir ve kazanırsa 1 numaraya yükselme şansını yakalayacak. Tabii Federer Cincinnati'de yarı finalden önce elenirse.

BİRİNCİ OLMALIYDIM!
"Her oyuncu 1 numara olmak ister"
diyen İspanyol raket, "Bir numarayı sevebilirim fakat şimdi ikinci sıradayım ve bunun için de çok mutluyum. Çünkü kazandığım turnuvalar, puanlarım normal şartlarda beni birinci yapardı. Ama daha önce bu olmadı. Eğer hala ikinciysem bu Roger Federer gibi inanılmaz bir oyuncunun 1 numara olmasındandır" ifadesini kullandı. 2008'de aldığı 61 galibiyet ve 7 yenilgi ile ikisi Grand Slam, toplam 7 turnuvada zafere ulaşan Nadal teklerde kazandığı 30 turnuva ile bunu başaran en genç 3. oyuncu. Genç İspanyol, (22 yıl, 1 ay ve 24 gün), Bjorn Borg (21 yıl, 7 ay, 9 gün) ve Jimmy Connors'ın (22 yıl, 20 gün) arkasında bulunuyor.