kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baba-kız diyet yaptılar

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
FransuvaBaloğlu 4 ayda tam50 kilo, kızı Serlin Baloğluise 3 ayda tam 15 kilo verdi.Diyete birlikte başlayanbaba-kız, her hafta tartıbaşında zayıflama yarışıyapıyor.....
İşadamı Fransuva Baloğlu, 4 ayda tam 50 kilo verdi. 174 kilodan 124 kiloya düştü. Yani tam 6 beden inceldi. Tüm gardırobu değişti ve tam 10 yaş gençleşti. Hayatının yarısını obez olarak geçiren Fransuva Baloğlu'nun kilo vermesinin, artık mümkün olmadığı düşünülüyordu. Ancak o yaşam şeklini değiştirerek, hakkındaki bu tezi çürüttü. Hiçbir operasyon geçirmeden ve hiç ilaç kullanmadan zayıflamayı başardı.

ÇOCUKKEN ADI 'ÇİROZ'MUŞ
Baloğlu, şu andaki kilosuna en son 25 yaşındayken sahip olduğunu söylüyor. Ama çoçukluğu çok zayıf geçmiş. Öyle ki; ona 'çiroz' derlermiş. Yemek yemediği için ailesi onu doktor doktor dolaştırırmış. Zayıflıktan öleceğini düşünen ailesi, ona vitamin iğnesi de yaptırırmış. Bütün bunlar, ömrünün tam 30 yılı boyunca obezlikle mücadele etmesine neden olmuş. Ergenlik döneminin ardından, onun için zor günler başlamış. 20 yaşında kilosu 100'e ulaşmış ve artık şişmanmış. Sonra, obezliğe geçiş yapmış. Bir anda, en az 3 kiloyu bir anda almaya başlamış. 30'lu yaşlarında kilosu 120'lere ulaşmış. 120 kiloyu görünce, teker teker sağlık problemleri yaşamaya başlamış. Hemen yeni açılan zayıflama merkezlerine gitmiş. Verdiği bir miktar kilo onu rahatlatmış ama sonra bir o kadar kilo almış. Kendisine protein ağırlıklı bir diyet verildiği için gut hastalığına da yakalanmış. 40 yaşında yüksek tansiyon ve damar hastalığı ile tanışmış. 50 yaşının başında 150 kiloyu aşmış. 53 yaşında 174 kiloya ulaştığında, kilolarının çoğu göbeğindeymiş. Arabaya inip binerken bile, kendini işkence çekiyor gibi hissediyormuş. Artık nefes almakta bile zorlanır hale geldiğinde, doktora gitmeye karar vermiş.

HERKES BAŞARABİLİR!
Eskiden 50 metre bile yürüyemeyen Baloğlu, artık her gün bir saat yürüyor. Sabahları poğaça ve börek yerine kepek ekmeği yiyor. Sebzelerle tanışmış, meyveleri hayatına eklemiş. Bu sayede de fazla kiloları onu hızla terk etmiş. Üzerindeki 50 kiloyu 4 ay gibi bir sürede atınca, hedefi olan 120 kiloyu 90 kiloya çekmiş. 150 santim olan göbek ölçüsü tam 120 santime kadar düşmüş. Hiç dışarı çıkmak istemezken, tekrar hayata bağlanmış. Kendisi şişman insanlara, "Umutsuzluğa kapılmayın. Herkes kilo verebilir" diye sesleniyor.
Haberin fotoğrafları