kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Fransa turu

Kemal Aktunç'un eleştirisi:
"Dünyanın sayılı spor organizasyonlarından, bisiklet sporunun bir numarası Fransa bisiklet turu ile ilgili olarak gazetemde günlerdir tek bir haber yok. Böyle bir spor mantığı olabilir mi? Sayfalarınız ağırlıklı olarak futbol ve de transfer. Dünyaca ünlü gazetelerin sayfalar ayırdığı organizasyona tek satır bile ayırmamanızı nasıl anlamalıyım? Bu kadar mı dünya sporundan uzaksınız ya da önemsemiyorsunuz?"
Spor'dan Emrah Kayalıoğlu'nun yanıtı:
"Fransa Bisiklet Turu, elbette dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri; daha doğrusu biriydi. Son yıllardaki turlarda üst üste doping skandalları patlamış ve kamuoyunda bu organizasyon büyük puan kaybetmişti. Geçen yılki turun canlı yayınının kesilmesi gündeme gelmişti. Bu sene birçok ülkede yazılı ve görsel medyada eskisi kadar yer bulamıyor. Sabah olarak bu sene turla ilgili haber vermememizin nedeni de yaşanan bu doping olaylarıydı. İsmi hakkında Fransa Doping Turu esprileri yapılan tura bir protesto olarak değerlendirilebilir bu tavır. Yapılan onca uyarıya rağmen bu sene de hâlâ sporcularda doping çıkıyor olması bu organizasyona bir tavır konulması gerektiğini gösteriyor."
Yorum: Fransa turuna koyu gölgeler düştüğü doğru. Ama bu haber değeri taşıdığı gerçeğini ortadan kaldırır mı? Aynı mantıkla bakılırsa, üzerine koyu yolsuzluk şaibeleri düşen siyaset izlenmemeli gibi bir sonuca da varabiliriz. Bu nedenle bana çok iyi bir karar gibi gelmedi. Gazetenin görevi, doping skandalı gibi yönlerini de içerecek şekilde, eleştirileri de esirgemeden, bu tür büyük spor olaylarını izlemeye devam etmek olmalı.