kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kamu bankalarının İstanbul'a taşınması kapsamında Ziraat ve Halkbank'a arazi satışı bitti. TOKİ, 111 bin metrekare araziyi 434.9 milyon YTL'ye sattı. Halk, 57 bin metrekareyi 223.5 milyona, Ziraat 54 bin metrekareyi 211.5 milyona aldı.

Ziraat'ten, KEY için 10 kat faizsiz kredi

Rahim AK - EKONOMİ
Ziraat Bankası, bin YTL KEY hesabı olanın parasını baştan faiz olarak bırakması kaydıyla 1 yıl vadeli 10 bin YTL'lik faizsiz kredi vereceğini açıkladı..
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarını bugünden itibaren ödeyecek olan Ziraat Bankası, alacakların çok küçük olması nedeniyle (En fazla bin 391 YTL) alacağın 10 katına kadar faizsiz kredi verecek. Böylece örneğin bin YTL KEY alacak olanlar 10 bin YTL faizsiz kredi alabilecek. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, uygulamadan 500 YTL'nin üstünde KEY alacağı olanların faydalanacağını ifade etti. Çağlar, krediyi almak isteyen vatandaşın KEY parasının baştan faiz olarak alınacağını belirterek, "Parayı faiz olarak baştan alacağız. Bunun yerine vereceğimiz 10 bin YTL'yi müşteri faizsiz olarak 1 yıl vadeli alacak. Böylece herhangi bir ihtiyacını faizsiz olarak karşılayabilecek" dedi.

İSTANBUL'A ÇIKARMA
Öte yandan Çağlar, bu hafta İstanbul'un finans merkezi yapılması konusuyla ilgili başta Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Erken olmak üzere bürokrat ve siyasi yetkililerin bu hafta aynı çıkarmayı İstanbul'a yapacağını söyledi. Çağlar, İstanbul'un finans merkezi yapılması projesinin badece fiziki bir taşınmadan ibaret olmadığını belirterek, "İstanbul finans merkezinin Londra ve Dubai ile yarışması için gerekli tüm detaylar tartışılacak. Aracılık maliyetleri ve vergiler gibi konularda İstanbul diğerleri ile eşit konuma getirilecek. Bunun startı da bu haftaki toplantı ile veriliyor" dedi.