kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kenti kana bulayan saldırılarda yüzlerce kişi yaralanırken, öfkeli binlerce Hintli sokaklara dökülerek protesto gösterisi düzenledi.

'5 dakikada vuracağız' mesajıyla 46 ölüm

Hindistan önceki akşam köktendinci bir grubun eşzamanlı 16 saldırısıyla sarsıldı. Hintli Mücahitler örgütü eylemi 5 dakika önce e-postayla haber verdi..
Terör Hindistan'ı kana buladı. Önceki akşam ülkenin Ahmedabad kentinde eş zamanlı patlayan bomba 46 kişinin ölümüne yol açtı. Yetkililer 200'den fazla yaralı olduğunu söylüyor. Tahrip gücü düşük olduğu tespit edilen bombalar kentte bir hastanenin önünde, tren istasyonunda, bir otobüsün içinde, teknoloji labaratuarında ve caddelerde patlatıldı. Saldırıların ardından güvenlik güçleri olağanüstü önlemler aldı. Peki bu saldırı neden ve kim tarafından yapıldı?

'6 YIL ÖNCESİNİN İNTİKAMI'
Patlamaların Ahmedabad'da gerçekleşmesi akıllara 2002'de yine bu kentte Hindular ve Müslümanlar arasında çıkan ve 1000 kişinin ölümüne neden olan olayları getirdi. Nitekim, saldırıyı Hintli Mücahitler isimli bir grup üstlendi. Örgüt patlamalardan 5 dakika önce televizyonlara "Allah adına mücahitler yeniden vuruyor. İntikama 5 dakika kaldı. Ölümün terörü yeniden esecek" mesajı olan e-postalar gönderdi.
Haberin fotoğrafları