kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büyük resim için tıklayın

Üç bankaya 'olta' atıldı müşteri bilgileri çalındı

OLCAY AYDİLEK
Geçen hafta Türkiye'nin en büyük 3 bankasının sahte sitelerini hazırlayan vurguncular internette 'yemleme' adı verilen yöntemle müşterilerin şifre ve hesap numaralarını çaldı..
Her alanda günlük yaşamı kolaylaştıran internet, kötü amaçlı ellerde tehlikeli bir silah haline dönebiliyor. Özellikle internetteki vurgun girişimlerinin hedefinde banka ve kredi kuruluşlarının müşterileri bulunuyor. Vurguncular, son olarak geçen hafta Türkiye'nin 3 büyük bankasının, sahte internet sitelerini oluşturdu. İnternette, 'balık avlama' olarak adlandırılan 'phishing' faaliyetini yürüten vurguncuların ağına düşen müşterilerden, banka hesap numaraları ve şifreleri alındı. İngilizce "Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) olarak adlandırılan 'phishing' (yemleme) faaliyetini yürüten vurguncular, geçen hafta Türkiye'nin önde gelen 3 büyük bankasına saldırı düzenlendi. Vurguncular, söz konusu bankaların internet sitelerinin, birebir kopyalarını oluşturdu. Sahte internet sitesi tuzağına düşen müşterilerden, internette yapacakları işlemin türüne göre banka şifreleri, pin ve hesap numaraları isteniyor. Son derece gizli kalması gereken bilgilere ulaşıldıktan sonra ilgili müşteri, bir link aracılığıyla bankanın gerçek internet sitesine yönlendiriliyor.

ERİŞİM ENGELLENDİ
Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren ve internet suçlarıyla mücadele yürüten İnternet Güvenliği Başkanlığı ve ilgili bankalar 'phishing' saldırısından hemen haberdar oldu. Alarma geçen İnternet Güvenliği Başkanlığı, sahte sitelere erişimi engelledi. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ise banka adı vermedi.