kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumhurbaşkanı Gül gazetecilere meyve suyu ikram etti.

Baba ocağından iyimser mesajlar

ANKARA
Hafta sonunu Kayseri'de, baba ocağında geçiren Cumhurbaşkanı Gül, kapatma davasının arefesinde "Her şey iyi olacak" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hafta sonunu Kayseri'de, baba ocağında geçirdi. Ergenekon davası ile AK Parti kapatma davalarının gündemde olduğu günlerde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Memleketimizin önü çok parlak. Gelecek çok daha iyi olacak" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, önceki gün geldiği memleketi Kayseri'de babasının bağ evinde kaldı. Annesi Adeviye, babası Ahmet Hamdi ve kardeşi Macit Gül ile bağ evine gelen ziyaretçilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünisa Gül ile sabah erken saatlerde bağda sebze ve meyve topladı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra basın mensuplarını bağ evinde kabul etti. Anne ve babasını yanına alarak, gazetecilerle sohbet eden Gül, babasının 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndan emekli olduğunu ve ileri yaşına rağmen halen çalışmaya devam ettiğini anlattı.

BÜYÜKANIT'TAN SÜRPRİZ
Babasının uzun yıllar halk arasında "Tayyare Fabrikası" diye bilinen Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda tornacı olarak çalıştığını hatırlatan Gül, babasının o döneme ait sicil raporlarını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kendisine verdiğini şöyle anlattı: "Cumhurbaşkanı olduktan sonra Kayseri'ye ilk gelişimde Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nı ziyaret ettim. Burada komutan, babamın çalıştığı dönemle ilgili hiç görmediğim fotoğraflarını ve bazı bilgilerini göstermişti, çok şaşırmıştım. Geçenlerde Genelkurmay Başkanımız, Köşk'e geldiğinde elinde bir dosya vardı. Dosyada babamın tüm sicili, neler yapmış, başarmış onlar vardı. O dönemde yeni bazı bomba aparatları yapmışlar. O dokümanları görünce çok sevindim."

'SÖYLEYECEKLERİM VAR'
Gül, bir gazetecinin, son günlerde düzenlenen operasyonlar ve mahkeme aşamasındaki olaylarla ilgili değerlendirme isteğine, "Mahkemeler görevlerini yapar. Kararı mahkemeler verecek" karşılığını verdi. Gül, gazetecilere, "Benim size bir söyleyeceğim var" diyerek, şunları söyledi: "Memleketimizin önü çok parlak. Gelecek çok daha iyi olacak. Bir şeyin güzelliğini anlayabilmek için geçmişle kıyas yapmak gerekir. Buna hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye her bakımdan çok ilerliyor. Türkiye, dünyada itibarı çok büyük bir ülke. Öyle inanıyorum ki Türkiye'nin geleceği, insanlarımızın geleceği çok parlak olacak, bunu da hep birlikte yapacağız."