kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büyük resim için tıklayın

Haber turu

Her 100 YTL'lik verginin 43 YTL'si İstanbul'dan
Türkiye'de vatandaşın cebinden çıkan vergilerin büyük bir kısmı İstanbullulardan geliyor. Her 100 YTL'lik verginin 43 YTL'si İstanbul'da toplanıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk yarısında ülke çapında 82 milyar 751 milyon 678 bin YTL vergi tahsil edildi. Bu rakamın 35 milyar 381 milyon 433 bin YTL'lik bölümünü İstanbul'dan toplanan vergi oluştururken, bu ilimizin toplam vergi gelirleri içindeki payı da yüzde 42,76 oldu. Türkiye genelinde tahsil edilen vergilerin yüzde 79,6'lık bölümünü bu 4 ilimiz ödedi. Kocaeli, TÜPRAŞ'ın da katkısıyla, devlete aktardığı 12 milyar 42 milyon YTL tutarında vergi ve vergi gelirleri içindeki yüzde 14.55 payla İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldı.

'Cari açığı tek başına kamu halledemez'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, ''Cari açık, sadece kamu sektörünün tek başına, bütçede olduğu gibi halledeceği bir iş değil'' dedi.Ekren, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısına katılmak için dün geldiği Samsun'da "Cari açık, sonuçta özel söktün ve kamu sektörünün tüketim, tasarruf, yatırım harcamalarının bir sonucu. Onun için biraz kompleks, biraz karmaşık, biraz çok alanlı, çok sorunlu, entegre bir yaklaşım. Bunun içinde özel bir komisyon ve küçük küçük de çalışma grupları oluşturalım, diye de karar vermiştik'' dedi.

Çin'de yolsuzluk yapan borsacıya ölüm
Çin'deki bir üst mahkeme, yolsuzluk yapan borsacıya verilen ölüm cezası kararını onadı. Zimmetine para geçirmekle suçlanan China Great Wall Trust and Investment şirketinin Pekin'deki menkul kıymetler bölümü genel müdürü, 2005 yılında, yerel bir mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırılmıştı. Çin yönetimi, ülkede zengin ile yoksul arasındaki farkın hızla açılmasının toplumsal bütünlüğü bozabileceği gerekçesiyle, yolsuzluklara karşı caydırıcı ölüm cezası uyguluyor.
Haberin fotoğrafları